Intern Ap-fest i går:

Giske ikke invitert

Trond Giske satt hjemme mens Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Gro Harlem Brundtland takket av Ap-veteraner som gir seg på Stortinget. I dag er Giske med seks perioder bak seg på Stortinget ferdig i rikspolitikken.

IKKE INVITERT: Ap takket av partisluggere som er ferdig på Stortinget i en festmiddag i går kveld. Trond Giske, som er ferdig etter 20 år på Løvebakken, ble ikke invitert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
IKKE INVITERT: Ap takket av partisluggere som er ferdig på Stortinget i en festmiddag i går kveld. Trond Giske, som er ferdig etter 20 år på Løvebakken, ble ikke invitert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trond Giske er i dag offisielt ferdig som rikspolitiker. Stortinget runder nå av for sommeren, og den tidligere Ap-nestlederen gir seg etter seks perioder, 24 år, på tinget.

Etter rabalder og maktkamp i partiet ønsket ikke Giske gjenvalg til Løvebakken etter at han ble skjøvet ut i kulden etter metoo-anklager.

Dagbladet vet at Arbeiderpartiet i går kveld takket av flere andre partiveteraner som også gir seg på Stortinget i dag.

GRO FIKK KOMME: Men Trond måtte være hjemme. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
GRO FIKK KOMME: Men Trond måtte være hjemme. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer

Martin Kolberg (tre perioder på stortinget), Dag Terje Andersen (fem perioder) og Svein Roald Hansen (fem perioder) ble alle gjort stas på under en middag på Youngstorget i går kveld. De tre fikk blomster, middag, og taler i celebre gjesters nærvær.

Trond Giske ble ikke invitert på festen, får Dagbladet bekreftet. Selv om bare Dag Terje Andersen har like lang fartstid på Stortinget som den tidligere Arbeiderparti-nestlederen og AUF-lederen.

Taus Trond

Giske trakk seg som nestleder i 2018 etter en rekke metoo-beskyldninger. Giske bestrider de aller fleste av disse av disse beskyldningene, men har erkjent overtramp ved minst én anledning.

Partiet konkluderte med brudd på retningslinjene rundt seksuell trakassering.

- Jeg har ingen kommentar til saken, sier Giske til Dagbladet.

GAMLE DAGER: Daværende AUF-leder Trond Giske tok imot daværende partileder Gro Harlem Brundtland på Utøya sommeren 1996. I bakgrunnen står Martin Kolberg. Bare to av de tre var invitert på festmiddag da Giske var ferdig i rikspolitikken etter 24 års tjeneste. Foto: Rune Petter Ness / NTB / NTB
GAMLE DAGER: Daværende AUF-leder Trond Giske tok imot daværende partileder Gro Harlem Brundtland på Utøya sommeren 1996. I bakgrunnen står Martin Kolberg. Bare to av de tre var invitert på festmiddag da Giske var ferdig i rikspolitikken etter 24 års tjeneste. Foto: Rune Petter Ness / NTB / NTB Vis mer

Til stede på middagen var partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik. Det var stortingsadministrasjonen som arrangerte middagen, ikke partikontoret.

Den store stjerna på møtet var tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, som ble hentet av Ap-topp Anniken Huitfeldt og kjørt til Youngstorget. Også Huitfeldt deltok på middagen.

Utenfor partikontorene ventet partileder Jonas Gahr Støre tålmodig på å eskortere sin gamle sjef og statsminister opp i partikontorene.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

Lover ny fest

Snorre Wikstrøm, sekretariatsleder for Arbeiderpartiet, sier det ikke har vært mulig å avholde den tradisjonelle fireårsfesten, hvor avgående stortingsrepresentanter markeres nå i juni, slik partiet vanligvis gjør.

Wikstrøm lover at Giske vil bli invitert på denne festen.

- Denne festen vil bli avholdt i september, og alle inviteres dit. Vi har også avslutningsmøter i dag med partilederen for representantene som ikke tar gjenvalg, sier Wikstrøm til Dagbladet.

- Arrangementet i går var en av flere mindre avslutningsarrangementer i vår gruppe, og var en liten middag for tre eldre representanter som alle sammen i sin tid har jobbet tett sammen med Gro Harlem Brundtland. Vi inviterte også noen få politiske medarbeidere fra hennes regjeringstid. Fartstid på Stortinget var altså ikke noe kriterium for hvem som var invitert, sier Wikstrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer