Intern Ap-fest i går:

Giske ikke invitert

Trond Giske satt hjemme mens Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Gro Harlem Brundtland takket av Ap-veteraner som gir seg på Stortinget. I dag er Giske med seks perioder bak seg på Stortinget ferdig i rikspolitikken.

IKKE INVITERT: Ap takket av partisluggere som er ferdig på Stortinget i en festmiddag i går kveld. Trond Giske, som er ferdig etter 20 år på Løvebakken, ble ikke invitert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
IKKE INVITERT: Ap takket av partisluggere som er ferdig på Stortinget i en festmiddag i går kveld. Trond Giske, som er ferdig etter 20 år på Løvebakken, ble ikke invitert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trond Giske er i dag offisielt ferdig som rikspolitiker. Stortinget runder nå av for sommeren, og den tidligere Ap-nestlederen gir seg etter seks perioder, 24 år, på tinget.

Etter rabalder og maktkamp i partiet ønsket ikke Giske gjenvalg til Løvebakken etter at han ble skjøvet ut i kulden etter metoo-anklager.

Dagbladet vet at Arbeiderpartiet i går kveld takket av flere andre partiveteraner som også gir seg på Stortinget i dag.

Martin Kolberg (tre perioder på stortinget), Dag Terje Andersen (fem perioder) og Svein Roald Hansen (fem perioder) ble alle gjort stas på under en middag på Youngstorget i går kveld. De tre fikk blomster, middag, og taler i celebre gjesters nærvær.

Trond Giske ble ikke invitert på festen, får Dagbladet bekreftet. Selv om bare Dag Terje Andersen har like lang fartstid på Stortinget som den tidligere Arbeiderparti-nestlederen og AUF-lederen.

Taus Trond

Giske trakk seg som nestleder i 2018 etter en rekke metoo-beskyldninger. Giske bestrider de aller fleste av disse av disse beskyldningene, men har erkjent overtramp ved minst én anledning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer