Trond Giske, Ap

Giske-krav holdt skjult for varslerne

Jonas Gahr Støre valgte å ikke informere varslerne om at Trond Giske hadde krevd sakene gjenopptatt og vurdert på nytt.

IKKE NY BEHANDLING: Avgått Ap-nestleder Trond Giske får ikke sakene mot seg gjenåpnet og underlagt ny behandling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
IKKE NY BEHANDLING: Avgått Ap-nestleder Trond Giske får ikke sakene mot seg gjenåpnet og underlagt ny behandling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dette intervjuet med Dagbladet forteller Ap-lederen hvorfor varslerne først i går ble orientert om kontradiksjonen fra Giske. Han forteller også hvorfor saken først ble kjent i går, enda Støre selv sier han «raskt» konkluderte med at varslersakene ikke skulle gjenåpnes og underlegges ny behandling.

At Giske på Facebook selv fikk legge fram sitt syn på innholdet i brevet fra Støre og partisekretær Kjersti Stenseng samtidig som det ble lagt ut på Aps nettsider, skjedde i forståelse med Ap-lederen.

Etter det Dagbladet forstår leste Støre selv igjennom Giskes innlegg på forhånd.

Ingen ny behandling

Nestleder Hadia Tajik har til nå vært ordknapp i sine kommentarer til brevet som gikk ut i går. I en tekstmelding til Dagbladet skrev hun følgende:

«Jonas og Kjersti har behandlet varslene mot Trond Giske, både i fjor vinter og nå. Jeg ser at de slår fast at konklusjonen fra 25. januar i fjor om at retningslinjene for seksuell trakassering ble brutt, fortsatt står ved lag.»

- Er sakene behandlet på nytt slik hun skriver?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer