Giske kritiserer regjeringen

Mener de aldri burde ha vedtatt å endre uniformen i politiet.

DISKUSJON: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (t.v.) sier det er opp til statsminister Jens Stoltenberg om dokumentene fra regjeringens debatt om hijab i politiet. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DISKUSJON: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (t.v.) sier det er opp til statsminister Jens Stoltenberg om dokumentene fra regjeringens debatt om hijab i politiet. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fungerende justisminister Trond Giske (Ap) mener at hans egen regjeringen aldri burde ha vedtatt å endre uniformsreglementet i politiet.

Justisminister Knut Storberget (Ap) er sykmeldt, og Giske vikarierer i hans sted. I et intervju med VG benytter Giske anledningen til å refse sin egen regjering.

- I ettertid er det ikke vanskelig å se at saken skulle blitt liggende i skuffen fra starten av, sier Giske.

- Utgangspunktet var ideelt, man ønsket å gjøre endringer for å ta hensyn til folks religion. Men man kom til at det ikke var mulig. I ettertid er det lett å se at det beste hadde vært å si nei til å gå videre med saken i den regjeringskonferansen. Hadde vi visst at det var så vanskelig, kunne foten blitt satt ned allerede der. Da hadde vi spart oss mye trøbbel, sier Giske til avisen.

Motstand

Han sier det ble åpnet for å diskutere saken i flere runder, fordi man ikke visste hvordan man kunne endre et uniformsreglement for å ta religiøse hensyn, uten å tillate hijab.

- Regjeringen var definitivt ikke klar for å si ja til hijab. Motstanden var godt representert i regjeringskollegiet. Jeg har ikke lyst til å si hva jeg sa, sier Giske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer