Krisemøte i Ap

Giske-leiren ønsker at Trond Giske midlertidig trer til side som nestleder

Sentrale partikilder tror ikke det er flertall for å felle Giske på det ekstraordinære sentralstyremøtet. Det jobbes for å suspendere nestlederen mens varslene ettergås.

KJEMPER: Trond Giskes støttespillere ønsker at nestlederen suspenderes 2. januar. Så skal varslene mot ham ettergås. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
KJEMPER: Trond Giskes støttespillere ønsker at nestlederen suspenderes 2. januar. Så skal varslene mot ham ettergås. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2. januar avgjøres Trond Giskes videre skjebne i Arbeiderpartiet. Da møtes sentralstyret for å få informasjon om varslene som kom mot Giske i ukene før jul.

Flere kvinner i og utenfor partiet har varslet om Giskes oppførsel, og nestlederen har innrømmet og beklaget overtramp og ufin oppførsel. Det er fortsatt uklart hva som står i varslene partikontoret nå behandler, men Jonas Gahr Støre sa at det var handlinger av en seksuell karakter.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er Arbeiderpartiet splittet i synet på den opprivende Giske-saken. En sentral partikilde forteller Dagbladet at det er grunn til å tro at det ikke er flertall for å felle Trond Giske på møtet 2. januar. Dersom Giske mister jobben som nestleder, skjer det trolig senere i vinter, etter en grundig gjennomgang av varslene, etter det Dagbladet forstår.

- Det er farlig å felle Giske uten å vite hva han er anklaget for. Og i tillegg må alle påstander om maktkamp og lekkasjer kartlegges. Ap skal være best på varslervern. Derfor må sentralstyret vite mer, sier en partikilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer