Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske lover milliarder til Hydro

Hvis selskapet vil satse i Norge.

MED NYE LØFTER:  Nærings og handelsminister Trond Giske frister Hydro. De rødgrønne har hittil investert 58 milliarder kroner i statseide selskaper, og nå kan flere investeringer i milliardklassen være på vei. Forutsetningen er at selskapene viser vilje til å satse på norske arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
MED NYE LØFTER: Nærings og handelsminister Trond Giske frister Hydro. De rødgrønne har hittil investert 58 milliarder kroner i statseide selskaper, og nå kan flere investeringer i milliardklassen være på vei. Forutsetningen er at selskapene viser vilje til å satse på norske arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har forventninger om at Hydro skal satse på industriutvikling i Norge. Da står vi også klar med penger, sier Trond Giske til Klassekampen.

De rødgrønne har hittil investert 58 milliarder kroner i statseide selskaper, og nå kan flere investeringer i milliardklassen være på vei. Forutsetningen er at selskapene viser vilje til å satse på norske arbeidsplasser.

- Staten må være en like kravstor eier som private. Vi har vært for redde for å styre de statseide selskapene for å sikre norsk industri, sier Giske.

Han viser til Hydros oppkjøp av det brasilianske gruveselskapet Vale i fjor, der staten la milliarder på bordet. Den gang bidro staten med 4,4 milliarder i en aksjeemisjon. Giske bekrefter at investeringer i samme klasse kan være på trappene, men stiller samtidig et klokkeklart krav til Hydro-ledelsen:

- For at vi skal stille med kapital, må vi vite at Hydro vil bidra med industriutvikling i Norge, at selskapet kan drive framtidsrettet og levere gode resultater. Og jeg er helt overbevist om at ledelsen i selskapet har tatt den beskjeden nå.

Budskapet fra Giske blir tatt godt imot i fagbevegelsen, der det har vært stor bekymring for at Hydros tunge satsning i utlandet vil gå på bekostning av norske arbeidsplasser.

- Jeg er veldig glad for det Trond sier. Fagbevegelsen har lenge ønsket at staten skal ta tydeligere styring i næringslivet, og at man skal ha en tydelig retning i eierskapspolitikken. Nå er det ønsket langt på vei etterkommet, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media