OPPOSISJONEN KREVER SVAR: Næringsminister Trond Giske stilles til veggs av opposisjonen på Stortinget. De krever svar etter at flere medier i dag omtaler en hendelse på nachspiel etter NHOs årskonferanse. Ifølge flere kilder skal Giske ha sagt at Telenors styreleder var ferdig, om salget av TV2 ble gjennomført. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
OPPOSISJONEN KREVER SVAR: Næringsminister Trond Giske stilles til veggs av opposisjonen på Stortinget. De krever svar etter at flere medier i dag omtaler en hendelse på nachspiel etter NHOs årskonferanse. Ifølge flere kilder skal Giske ha sagt at Telenors styreleder var ferdig, om salget av TV2 ble gjennomført. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Giske må svare for nachspieluttalelser

Opposisjonen krever at Trond Giske må stå skolerett etter at han angivelig skal ha truet styreleder i Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - En samlet opposisjon ber statsråden komme til Stortinget for å redegjøre for regjeringens eierskapspolitikk, sier Frps Harald T. Nesvik under en pressekonferanse i dag.

11.30 holdt  Frp, Høyre, Krf og Venstre en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget, de krever at næringsminister Trond Giske skal redegjøre for sin rolle rundt TV2-salget.

- Spørsmålet er om Giske har gått utenfor sine fullmakter. Det er viktig å rydde opp og at han kommer å redegjør for Stortinget, sier Venstres Borghild Tenden under pressekonferansen.

- Det jobbes med et felles initiativ for å få klarhet i hvordan Trond Giske har håndtert saken, sier Høyres Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Søndag kveld ble det besluttet at A-pressen velger å selge sin halvpart av TV2 til danske Egmont, som står igjen som eneeier.


Truet på nachspiel Trond Giske var tidlig ute og markerte at han var imot et salg av TV-kanalen til utlandet. Ifølge flere aviser skal Giske ha uttrykt sin misnøye allerede på torsdag, under et nachspiel på utestedet Lorry i Oslo, etter NHOs årskonferanse.

Her skal Giske skal ha truet med at Telenors styreleder  Harald Norvik ville være ferdig som styreleder i Telenor dersom salget av TV 2 til Egmont ble gjennomført.

Dette skal ha ført til at LO-leder Roar Flåthen ringte til statsminister Jens Stoltenberg, for å be han om å gripe inn i saken, og sørge for at Giske ikke stakk kjepper i hjulene for salget.

Giske selv benekter at han skal ha sagt dette.

Alvorlig sak  - Jeg mener dette er en alvorlig sak hvis det som har fremkommet i pressen er riktig. Har Giske handlet i strid med regjeringens eierskapspolitikk? Han har åpenbart opptrådt på en slik måte at Roar Flåthen er blitt usikker på om regjeringens eierskapspolitikk ligger fast. Når Flåthen ser seg nødt til å ringe Jens Stoltenberg er det åpenbart at Giske har skapt stor usikkerhet, det er alvorlig fordi Giske har ansvar for å administrere et stort statlig selskap og håndteringen kan påvirke børsverdier, sier Sanner til Dagbladet. 

- Vi bryr oss ikke så mye om hva som er blitt sagt på nachspiel på Lorry, men vi bryr oss om at regjeringen følger den selskapspolitikken som Stortinget står bak, sier Høyres Svein Flåtten.

- Det er spredd en stor usikkerhet om Giske står ved den politikken. LO-leder Roar Flåthen har vært nødt til å ringe Jens Stoltenberg for å få en klarhet i hva regjeringen står for, sier han videre.
 Dagbladet.no kommer tilbake med mer.