Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske ny mediepolitisk talsperson i Ap

- Naturlig, sier politisk redaktør. - Bra, sier Gahr Støre.

NY MEDIEPOLITISK TALSPERSON: Trond Giske har fått nytt viktig verv i Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY MEDIEPOLITISK TALSPERSON: Trond Giske har fått nytt viktig verv i Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Giske har fått posisjonen som Arbeiderpartiets nye mediepolitiske talsperson.

Det bekrefter Trond Giske selv i en SMS til Dagbladet.

- Ja, det stemmer, svarer Giske på direkte spørsmål om han er ny mediepolitisk talsperson i partiet.

TAJIKS ANSVAR: Partileder Jonas Gahr Støre møtte pressen etter sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet tirsdag. Sentralstyret møtes i kjølvannet av varslingssakene mot nestleder Trond Giske. Her fikk Støre blant annet spørsmål om Facebook-statusen til nestleder Hadia Tajik. Video: NTB Scanpix / Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Utover bekreftelsen, sier Giske han ikke har noen kommentarer rundt sitt nye verv for øyeblikket.

Det er vanlig at medlemmene i det forskjellige fraksjonene på Stortinget fordeler politikkområdene seg imellom. Det var nettstedet Kampanje som først saken.

Han ble flyttet fra Finanskomiteen til Familie- og kulturkomiteen på Stortinget etter varslene mot ham var ferdig behandlet i januar. 7. februar var Giske formelt tilbake på Stortinget etter lengre tids sykmelding.

- Han har sine erfaringer med media

I mellomtida hadde Giske mistet plassen i sentralstyret, sin posisjon som finanspolitisk talsperson og ikke minst vervet som nestleder i Norges største parti.

- Jeg tenker det er naturlig at Ap vil bruke Giskes kompetanse i stortingsgruppa. Dette er et område hvor han er godt kvalifisert, og ikke minst har han nok en del personlige erfaringer med media, sier Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisa.

Mediepolitikk er et fagfelt Ap-toppen kjenner godt fra før. Giske var kulturminister fra 2005 til 2009 og i årene før dette, fra 2001 til 2005, satt han i Kulturkomiteen på Stortinget.

- Det er urimelig å forvente at Giske skal gjemmes bort på et bøttekott på Stortinget. Han er stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag. Noen vil sikkert reagere, føle seg støtt og si det er for tidlig. Men dette er ganske vanlig prosess og ordinært politisk arbeid. Vi kan nå forvente at Giske er mer tilgjengelig for media, nå som han selv velger en mer synlig rolle

Støre: - Det blir bra

Partileder Jonas Gahr Støre minner om at sentralstyret i Ap har ønsket Giske velkommen tilbake til stortingsgruppa etter varslersakene og sykmeldingen.

- I vår fraksjon i komiteen tar Giske ansvar for mediepolitikk som han har jobbet mye med, kan mye om og har stort engasjement for. Så det blir bra, sier Støre til Dagbladet.

(Saken oppdateres)

SIER UNNSKYLD: Under konstitueringen av nye Orkland Ap beklager Trond Giske for sitt maktmisbruk på direkten. Video: NTB Scanpix. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media