<strong>- EN GOD LØSNING:</strong> Næringsminister Trond Giske (Ap) kommenterte i kveld SAS' salg av Widerøe. Her fra NHOs årskonferanse på Operaen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- EN GOD LØSNING: Næringsminister Trond Giske (Ap) kommenterte i kveld SAS' salg av Widerøe. Her fra NHOs årskonferanse på Operaen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Giske om Widerøe-salget: - En god løsning for begge selskaper

To fylkeskommuner er blant eierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ettermiddag holdt Næringsminster Trond Giske pressekonferanse ved Nærings- og handelsdepartementet i Oslo sentrum, i forbindelse med millionsalget av Widerøe.

Det var tidligere i dag at det ble kjent at SAS har solgt den dominerende eierandelen i flyselskapet Widerøe til en investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune.

Da også Fjord1 deleies av Sogn og Fjordane fylkeskommune, vil det si at to fylkeskommuner er medinvestorer i salget, som utgjør et milliontap for SAS.

Næringsministeren synes derimot ikke det er risikofylt å ha to fylkeskommuner som investorer i flyselskapet.

- Det må fylkeskommunene selv vurdere. Det er ikke dem som skal sitte i førersetet når det gjelder driften av selskapet, det er dem som er investorer. Det viktigste er at vi har fått en god, norsk eiergruppe som har kapital til å drive pselskapet videre, sa Giske på pressekonferansen.

- For det første er det bra at SAS får tilført penger mer gjennom et slikt salg, SAS har hatt tøffe tider og dette frigjør kapital. Widerøe kan fortsette med gode, norske eiere med eiere forankra her, i Norge, og dermed gi et godt tilbud til flypassasjerene i tida framover, sier han.

Var dette redningen for SAS og Widerøe?

- Jeg tror det var en god løsning for begge selskaper: SAS trenger penger, Widerøe trenger en trygg og forutsigbar framtid, og dette tror jeg gjør SAS godt, uttalte Giske på pressekonferansen.

Widerøeinvestor Ola O.K. Giæver, som lenge har stått i bresjen for å få kjøpe Widerøe, sa tidligere i dag til Dagbladet at de ansatte nå feirer det endelige salget.

- Vi jubler over å ha landet denne handelen, men det er nå jobben begynner. Vi har mange og viktige oppgaver foran oss, men vi sliper ikke noen stor jubel løs før vi har levert de første regnskapene som viser at vi går med et økonomisk overskudd, sier Giæver til Dagbladet.

Han og resten av investorgruppa har i lengre tid jobbet for å få kjøpe Widerøe. I november bekreftet Giæver at de forsatt ville kjøpe flyselskapet. Giæver har i 30 år vært pilot i Widerøe. Han gikk i bresjen for en gruppa av ansatte som ønsket å kjøpe sin egen arbeidsplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer