Trondheim-ordfører Rita Ottervik:

- Giske styrker oss

Ap må få velgerne tilbake fra gjerdet ved å snakke om de sosialdemokratiske verdiene, og da er Trond Giske en god mann, mener Rita Ottervik. Giske samler nå fulle hus i Trøndelag.

MEKTIGE RITA: Rita Ottervik har vært ordfører i Trondheim siden 2003, og er klar for fire nye år, hvis velgerne vil. Etter at Ap i mange år lå på over 40 prosent i oppslutning, har Kystad-saken og internt bråk svekket oppslutningen kraftig. Men i øyeblikket tyder målingene på fortsatt rødgrønn makt i Trondheim. Foto: Rita Ottervik/Hans Arne Vedlog
MEKTIGE RITA: Rita Ottervik har vært ordfører i Trondheim siden 2003, og er klar for fire nye år, hvis velgerne vil. Etter at Ap i mange år lå på over 40 prosent i oppslutning, har Kystad-saken og internt bråk svekket oppslutningen kraftig. Men i øyeblikket tyder målingene på fortsatt rødgrønn makt i Trondheim. Foto: Rita Ottervik/Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter krisesaker og intern uro er Ap's oppslutning på vei opp i Trondheim. På en måling for Adresseavisen og NRK, får Ap 31, 2 prosent. Det er solid rødgrønt flertall, og i øyeblikket ligger det til rette for at Rita Ottervik får en femte periode som ordfører i Trondheim.

Men Ap er et godt stykke unna gamle høyder i byen. På landsbasis fikk Ap på 26,9 prosent på Ipsos maimåling for Dagbladet.

- Ap har levd litt i skyggen av ikke-politikk-saker, og vi har hatt uro intern. Det flytter våre velgere over til gjerdet. Nå er vi på bedringens vei, men må være enda tydeligere på verdiene og budskapet, hva vi vil, hvorfor vi vil det. De som sitter på gjerdet, vil gjerne se og høre det, sier Ottervik til Dagbladet.

Ottervik er ikke i tvil om at Giske får en sentral rolle i valgkampen i Trondheim og Trøndelag, og kan bidra til valgseier.

- Han reiser land og strand rundt, og jeg hører at han samler fulle hus. Det er enorm oppslutning om møtene, og det kommer folk som ikke har vært med på lenge.

- Stor ressurs

- Er det et tap for Ap at Giske ikke lenger har noe sentralt verv i partiet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer