Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske trosser EU-dom

Forskningsminister Trond Giske vil at 60 vitenskapelige stillinger skal øremerkes kvinner til tross for at en EU-dom i sommer slår fast at en særbehandling av kvinner ved ansettelser ikke er lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har årelang erfaring med å kjempe mot EU. Det ville vært synd om EU skulle stå i veien for god, norsk likestillingspolitikk, sier Giske til TV2.no.

I forslaget til statsbudsjett går Giske inn for å øremerke 40 nye postdoktorstillinger og 20 nye professorater for kvinner fordi det er markant færre kvinner som fyller vitenskapelige stillinger. 23 prosent av alle vitenskapelig ansatte er kvinner. Bare 11 prosent av landets professorer er kvinner. Ved flere institutter, særlig innenfor økonomi og realfag, er det ingen kvinnelige professorer.

Giske ønsker at flere kvinner skal jobbe i toppstillinger ved universiteter og høgskoler, men sannsynligvis er det ikke lov å øke kvinneandelen ved å øremerke stillinger på denne måten.