Giske ut mot Støre

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske kritiserer Støre-regjeringens budsjettforslag.

KRITISK: Tidligere Ap-nestleder Trond Giske går ut mot Støre-regjeringens budsjettforslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KRITISK: Tidligere Ap-nestleder Trond Giske går ut mot Støre-regjeringens budsjettforslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

- La oss holde det vi har lovet, og sette dem som trenger det mest først, skriver Giske på sin Facebook-side der han tar et oppgjør med kutt foreslått av Støre-regjeringen.

Giske trekker fram følgende saker der Ap tidligere har gått høyt på banen, men der de ikke har fulgt opp i budsjettforslaget.

  • At regjeringen ikke foreslår feriepenger for arbedsledige
  • Senkingen av fribeløpet for uføre

Arbeiderpartiet og Senterpartiet sitter nå og forhandler om neste års statsbudsjett med SV.

- Vi må stille opp

Der har SV varslet at de ikke vil bruke sin «forhandlingskapital» på å kjempe gjennom løfter Ap og Sp selv har kommet med - men ikke fulgt opp i eget budsjettforslag.

Dermed ser det mørkt ut for arbeidsledige som hadde håpt på en ekstrautbetaling neste sommer, og for uføre som får redusert hvor mye de kan tjene ved siden av trygden.

- Vi må stille opp for dem som mistet jobben under corona, skriver Giske om feriepengene for de arbeidsledige.

Når det gjelder fribeløpet skriver Giske følgende:

- Å trekke inn så mye av det folk tjener oppå en lav trygd er feil. Det er bra at alle bidrar, det styrker inkludering og bekjemper fattigdom. Jeg håper ingen hos oss tror at økonomisk straff gjør at folk slutter å være uføre, skriver Giske.

Nestleder-exit

Trond Giske (55) trakk seg fra rikspolitikken i forbindelse med Trøndelag Aps fylkesårsmøte i august i fjor. Giske var innstilt som leder av fylkeslaget, men etter nye varsler mot ham endte han opp med å trekke seg.

Han varslet samtidig at han ikke ville søke gjenvalg til Stortinget, der han satt fram til valget i høst.

Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet under metoo vinteren 2017-18. Arbeiderpartiet konkluderte med at han hadde brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering. Giske bestrider innholdet i flere av varslene.

Giske var da løftet til Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson etter valgnederlaget høsten 2017.

Det er foreløpig ikke kjent hva Giske skal gjøre når hans rikspolitiske karriere er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer