Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske-varsler: - Han bør ikke få ny tillit

Line Oma mener kveldens konklusjon fra Ap ikke endrer noe for Trond Giskes politiske framtid.

FORNØYD: Giske-varsler Line Oma sier hun er fornøyd med at konklusjonen fra Giske-saken opprettholdes, men hun mener den tidligere nestlederen fortsatt ikke bør nomineres til noe tillitsverv i partiet. Foto: Jacques Hvistendahl
FORNØYD: Giske-varsler Line Oma sier hun er fornøyd med at konklusjonen fra Giske-saken opprettholdes, men hun mener den tidligere nestlederen fortsatt ikke bør nomineres til noe tillitsverv i partiet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld ble det kjent at Arbeiderpartiet avslutter saken mot Trond Giske og åpner for et comeback for ham.

«Det er ikke noe som i dag står til hinder for din fulle deltakelse i partiet», skriver partiet.

Ap-ledelsen fatter samtidig ingen konklusjon i spørsmålet om Giske faktisk har brutt loven om seksuell trakassering. Partiet slår fast at slutningen fra januar i fjor ligger fast: Giske har brutt tilliten som ble gitt ham.

Ap-ledelsen tar også selvkritikk for hvordan Giske-saken ble håndtert - men vil ikke behandle saken hans på nytt.

- Ingen ny tillit

Line Oma (Ap) var blant dem som varslet mot Giske. Torsdag kveld forteller Dagbladet at Ap fortsatt ikke bør slippe Giske inn i varmen.

- Partiet har i kveld fastholdt konklusjonen om at dette var et stort tillitsbrudd fra Trond Giske sin side. Det tillitsbruddet mener er så stort at jeg ikke ser noe grunnlag for noen nominasjonskomiteer i Arbeiderpartiet å gi Giske noen ny tillit, sier Oma.

- Ap tar selvkritikk for behandlingen av Giske og av saken. Sier det noe om at den første behandlingen av saken gikk for fort og var for dårlig?

- Ingen kommentar.

Historien fra India

Historien Oma varslet om utspilte seg var Giske inne i sitt syvende år som betrodd statsråd i Jens Stoltenbergs regjeringer. Hun var praktikant på den norske ambassaden i Indias hovedstad New Delhi, han var næringsminister på besøk.

- Da vi skal forlate stedet presser han meg opp mot veggen. Og stikker tungen sin ned i halsen min, mot min vilje. Jeg var helt uforberedt. Etterpå spør han om jeg skal være med han til hotellet, noe jeg sier nei til, har hun forklart NRK tidligere.

Giske bestrider innhold

Trond Giske skriver på Facebook i kveld at han fortsatt mener at partiet burde tatt sakene opp til ny behandling, men at han tar til etterretning at partiets svar innebærer at det ikke vil skje.

Giske har hele tiden hevdet at flere av varslene mot ham inneholder feil og uriktige påstander.

- Jeg ser frem til å gå fullt inn i arbeidet i stortingsgruppa, på grasrota i parti og fagbevegelse rundt om i landet og i Trøndelag, og til å bidra for fullt i arbeidet for mindre forskjeller, like muligheter for alle og et samfunn med samhold og sterke fellesskap, skriver Giske.

- Summen av tillitsbrudd

Oma sier hun tolker skrivet fra Ap som om konklusjonen fra første runde i saken opprettholdes.

- Jeg er veldig glad for at partiet står fast ved konklusjonen. Den burde det ikke være noen tvil om. Giske har brutt tilliten Arbeiderpartiet ga ham, sier Oma.

TRONDHEIM: Den avgåtte nestlederen vil jobbe for rødgrønn seier i byen og trønder-fylket. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Men partiet vil ikke trekke noen konklusjon om han har begått seksuell trakassering?

- Jeg mener det ikke er noe grunnlag for å vurdere denne saken på nytt. En ting er hver enkelt sak hver for seg. Summen av varslene mot ham mener jeg sier sitt om størrelsen på tillitsbruddet, sier Oma videre.

Ble varslet

Oma sier hun ble informert om at det ville komme en uttalelse i saken i kveld. Utøver det ønsker hun ikke å kommentere behandlingen saken har fått fra dagens Ap-ledelse.

Ap-leder Jonas Gahr Støre slår fast at partiets konklusjon i varslersakene mot den tidligere nestlederen Trond Giske står ved lag.

- Trond ba i oktober i fjor om at sakene skulle gjenåpnes. Vi har nå vurdert dette, og konkludert med at konklusjonene fra 25. janaur i fjor står, sier Støre til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!