Arbeiderpartiet

Giske-venn inn i Ap's sentralstyre

Fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, ligger an til å ta «Trond Giskes plass» i Ap's sentralstyre.

MER AP-MAKT: Ap's fylkesordfører i Trøndelag, Tore. O. Sandvik, kommer etter det Dagbladet erfarer, inn i Aps sentralstyre når nytt sentralstyre velges på landsmøtet i april. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
MER AP-MAKT: Ap's fylkesordfører i Trøndelag, Tore. O. Sandvik, kommer etter det Dagbladet erfarer, inn i Aps sentralstyre når nytt sentralstyre velges på landsmøtet i april. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når Ap's landsstyre i morgen nedsetter valgkomiteen, starter prosessen fram mot landsmøtet med å sette sammen partiets sentralstyre.

Det store spørsmålet, som har ligget på is siden Trond Giske gikk av som nestleder, er om han skal erstattes i partiledelsen eller ikke. Meningene er delte.

Trønder eller nordlending?

Etter at Giske måtte gå som følge av varslingsakene, mente mange i partiet at tomrommet måtte fylles. Mange har ment at partiledelsen ikke favner bredt nok, og vil få inn en nestleder fra «nord for Dovre». Siden Ap har strenge regler for kjønnsfordeling, og siden både nestleder Hadia Tajik og Kjersti Stenseng vil fortsette, må valgkomiteen med LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i spissen finne en mannlig nestleder, og fortrinnsvis fra Trøndelag eller Nord-Norge.

Kandidatene som nevnes er fylkesordfører Tore O. Sandvik fra Trøndelag og leder av Nordland Ap og sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran.

Men det er per nå åpent om kampen om en ekstra nestleder kommer. Det kommer an på hvor hardt distriktsstemmene i partiet står på for å få inn en nestleder til. Ønskene til fagbevegelsen vil også veie tungt. Om valgkomiteen skal gå inn for en nestleder til, avhenger også av at komiteen kan samles om en kandidat, påpeker kilder overfor Dagbladet. Ingen ser seg tjent med en delt innstilling og åpen nestlederkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer