Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske vil ansette homoprest

Kirkeminister Trond Giske mener Jens Torstein Olsen må kunne arbeide som prest selv om han lever i et homofilt samboerforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giske avviser dermed anken fra mindretallet i Oslo bispedømmeråd.

– Det er ingen tvil om at Olsen er den best kvalifiserte kandidaten ut fra de hensyn man normalt legger til grunn, sa Giske på en pressekonferanse i dag.

Jens Torstein Olsen ble 22. juni ansatt som kapellan i Majorstua Menighet i Oslo. Fire av sju medlemmer i Oslo bispedømmeråd stemte for Olsen.

De tre som stemte mot, anket samtidig saken inn for Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. I dag kom den endelige avgjørelsen fra kirkeminister Trond Giske.

- Jeg mener at homofile har en selvfølgelig plass i den norske kirke, ikke bare nede på benken, men også i vigslede stillinger, sa Olsen til Dagbladet.no da han ble ansatt for tre uker siden.

Olsen har måttet kjempe flere tøffe kamper som homofil i kristen-Norge. I 1988 trakk han seg som sykehusprest på Dikermark, blant annet etter påtrykk fra daværende Oslo-biskop Aarflot som ikke ville ha ham i stillingen. Samme år ble han nektet ansettelse i Kirkerådet som diakonkonsulent.

Olsen gikk til sak, men retten mente det ikke var usaklig å nekte ham ansettelse fordi han var homofil.

I 1997 stilte han til valg i menighetsrådet i Markus menighet, der han hadde vært aktiv i flere år. Han ble strøket av flere velgere, og fikk en varaplass. Nå jobber han som menighetsforvalter i samme menighet, etter flere år i Landbruksdepartementet.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

ANSATT: - Homofile hører hjemme i kirka, mener Jens Torstein Olsen som har fått den endelige ansettelse-velsignelse fra kirkeminister Trond Giske.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media