Giske vil granske styret i Store Norske

Etter siktelsen mot Robert Hermansen.

 FAKTA PÅ BORDET: Næringsminister Trond Giske vil ha fakta på bordet om forholdene i Store Norske Spitsbergen Kullkompani. Her er Giske fotografert under oljemessen ONS i Stavanger tidligere i uka. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix.
FAKTA PÅ BORDET: Næringsminister Trond Giske vil ha fakta på bordet om forholdene i Store Norske Spitsbergen Kullkompani. Her er Giske fotografert under oljemessen ONS i Stavanger tidligere i uka. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Næringsminister Trond Giske (Ap) varsler en gransking av styret i Store Norske Spitsbergen Kullkompani.

Tidligere Statkraft-sjef Bård Mikkelsen leder dagens styre.

- Det er først når vi får alle fakta vi kan gå gjennom saken skikkelig. Vi skal også sørge for at Stortinget får en gjennomgang av saken, sier Giske til Aftenposten.

Tidligere i uka ble det kjent at Økokrim gjennomførte razzia mer enn 20 steder i landet, og at selskapets mangeårige direktør Robert Hermansen var siktet for grov økonomisk utroskap.

Konsulent siktet Fredag meldte TV 2 at også en mann som gjennom flere år har jobbet som en konsulent for det statlige kullselskapet, er siktet for medvirkning til grov økonomisk utroskap. Mannen skal ha fakturert Store Norske for 10 millioner kroner.

(NTB).