VIL BIDRA: Nærings- og handelsminister Trond Giske sier staten vil bidra til å sikre SAS' mulighet til å gjennomføre den nye kriseplanen som i dag ble fremlagt. Foto: Scanpix
VIL BIDRA: Nærings- og handelsminister Trond Giske sier staten vil bidra til å sikre SAS' mulighet til å gjennomføre den nye kriseplanen som i dag ble fremlagt. Foto: ScanpixVis mer

Giske vil hjelpe SAS etter ny kriseplan

- Vil bidra til å sikre at SAS har nødvendig finansiell beredskap til å kunne gjennomføre planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det sier nærings- og handelsminister Trond Giske om SAS' nye kriseplan.

Staten er dermed med på å sikre SAS likviditet til å gjennomføre planen, som er kalt «4XNG».

Klokka 08 i dag la det kriserammede selskapet fram sine resultater for tredje kvartal.

Selskapet besluttet å selge Widerøe og SAS Ground Handling.

Ifølge Nærings-og handelsdepartementet er staten positiv til forretningsplanen styret i SAS la frem - som skal kunne styrke selskapets lønnsomhet.

Planen vil som kjent gå hardt ut over ansatte og selskapet, men vurderes av styret som helt nødvendig.

-  Staten ved Nærings- og handelsdepartementet vil bidra til å sikre at SAS har nødvendig finansiell beredskap til å kunne gjennomføre planen. Det gjør vi i sammen med den svenske og danske staten og mange private aktører.

Departementet skriver videre at dette vil skje ved at de tar del i en såkalt kredittfasilitet, et tilsagn om låntrekk, på like vilkår med de andre partene.

- Dette skjer på markedsmessige betingelser og etter en forretningsmessig vurdering av hva som best ivaretar statens verdier i SAS. Dette skjer på markedsmessige betingelser og etter en forretningsmessig vurdering av hva som best ivaretar statens verdier i SAS, sier Giske.

Også EU har sagt seg villig til å hjelpe SAS, ved å gi regjeringene i Norge, Sverige og Danmark grønt lys for å stille statsgarantier for banklånene deres, ifølge Dagens industri.