VIL DEMPE STRIDEN - Jeg tror vi må senke skuldrene og få ned temperaturen litt nå, sa Trond Giske til TV2 i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL DEMPE STRIDEN - Jeg tror vi må senke skuldrene og få ned temperaturen litt nå, sa Trond Giske til TV2 i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Giske vil offentliggjøre SMS-ene han sendte

Prøver i kveld å dempe striden han har havnet i med Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opposisjonen på Stortinget er sterkt kritiske, etter at Telenors styreleder Harald Norvik i dag sa at han mener han ble utsatt for et sterkt press av næringsminister Trond Giske i forbindelse med salget av A-pressens TV 2-aksjer til danske Egmont.

Norvik sa i dag at han opplevde Giskes uttalelser som et «utilbørlig press». Til TV2 i kveld sier Giske at han vil ta dette til etterretning.

- Jeg tror vi må senke skuldrene og få temperaturen litt under kontroll nå, sier Giske til TV2.

Etter å ha vært på TV 2-nyhetene svarte Giske kort på noen spørsmål fra frammøte reportere i Karl Johans gate.

- Jeg truer ingen, det er jeg glad for at også Norvik slår fast, at de ikke har vært truet noen gang. Så de ryktene kan vi legge døde, sier Giske.

Kontaktet Stoltenberg Norvik tok etter møtet med Giske kontakt med statsminister Jens Stoltenberg for å høre hva regjeringen mente om salget.

- Man må jo anta at statsråden taler på vegne av regjeringen, men det ble uklart her. Derfor ville jeg ha det avklart, sier Norvik.

Stoltenberg ga klar beskjed om at regjeringen ikke hadde noen mening om salget av TV 2 til Egmont. «Dette er også Trond Giskes syn», fikk Norvik opplyst, med beskjed om at han kunne videreformidle sitatet til pressen.

Offentliggjør sms Dagen etterpå, lørdag 7. januar, skulle Telenors styre behandle salget. En knapp time før møtet fikk Norvik to tekstmeldinger fra Giske. Der skrev han at saken skulle opp i regjeringens underutvalg. Norvik fikk senere beskjed fra regjeringsråd Nina Frisak om at dette ikke var riktig, skriver NTB.

OFFENTLIGGJØR SMS: Trond Giske sa i kveld at han vil offentliggjøre sms-ene han sendte til Harald Norvik. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OFFENTLIGGJØR SMS: Trond Giske sa i kveld at han vil offentliggjøre sms-ene han sendte til Harald Norvik. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Giske prøvde på en ren bløff for å stanse salget, mener Norvik. Han mener SMS-ene bidro til å skape ny usikkerhet i Telenor-ledelsen.

Giske sier også at han nå har besluttet å offentliggjøre sms'ene.

Han understreker at han fortsatt mener det er fullt mulig for ham som nærinsgminister å si sin mening og samtidig være tydelig på at det er styret som tar slike avgjørelser.

På spørsmål fra TV2 om han fortsatt har tillitt til Giske som næringsminister svarer Jens Stoltenberg at det har han.

- Både Giske og Norvik understreker at de er enige om hvordan de skal fortsette samarbeidet på en god måte, sier Stoltenberg.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer