Giske vrakes av enstemmig valgkomité: - Handler om dømmekraft

Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i sin avgjørelse om å vrake Trond Giske.

ENSTEMMIG VRAKET: Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i avgjørelsen om å ikke innstille Trond Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret, opplyser komitélederen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENSTEMMIG VRAKET: Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i avgjørelsen om å ikke innstille Trond Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret, opplyser komitélederen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti har i dag holdt et ekstraordinært telefonmøte, i etterkant av bekymringsmeldingen som denne uka ble sendt til partiledelsen, knyttet til videoen av Trond Giske og en ung kvinne som danser.

Det endte på verst tenkelige vis for Giske, som i løpet av dagen har blitt vraket fra begge vervene han ble innstilt til onsdag denne uka.

Tidligere i dag trakk Giske seg fra arbeidsutvalget, og nå har en enstemmig valgkomité kommet fram til at Giske heller ikke blir instilt til en plass i fylkesstyret, melder NRK.

- Det handler om dømmekraft. Med bakgrunn i det har vi valgt å ikke innstille Trond som styremedlem til fylkesstyret neste helg, sier valgkomitéleder Jorodd Asphjell til Dagens Næringsliv.

Asphjell møtte pressen på Stortinget etter et møte i valgkomiteen som ble holdt fredag ettermiddag.

- Det har vært en vanskelig og tung stund for mange knyttet til gårsdagens hendelser, sa han i en kommentar om den mye omtalte videoen som ble kjent torsdag, ifølge NTB.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en uttalelse fra Asphjell fredag ettermiddag om den siste utviklingen.

Ga opp kampen

Tidligere fredag gjorde Giske det selv klart at han hadde gitt opp kampen om et toppverv i Trøndelag Ap.

- Lederen i valgkomitéen har opplyst meg om at det ikke lenger er mulig å få en enstemmig innstilling på meg til arbeidsutvalget i Trøndelag Arbeiderparti, skriver Giske på Facebook.

Han skriver videre at en delt innstilling vil føre til støy og konflikt helt fram til årsmøtet. Dermed ønsker han ikke lenger en plass i arbeidsutvalget. Ap-toppen trakk seg derimot ikke som tiltredende styremedlem i Trøndelag Ap eller som leder av organisasjonsutvalget.

Tiltredende styremedlem innebærer at Giske har møterett i fylkesstyret i kraft av å være valgt inn på Stortinget fra Trøndelag Ap.

Siden han nå ikke blir medlem av arbeidsutvalget, får Giske heller ikke plass det viktige landsstyret i Ap.

- Verken for Trøndelag Arbeiderparti eller meg selv er det en ønskelig situasjon. Det er et halvt år til et viktig kommunevalg og vi må få oppmerksomheten over på kandidatene våre, på politikk og på våre svar for et bedre Trøndelag, fortsetter Giske.

Nå er det altså også klart at en enstemmig valgkomité vraker Giske fra innstillingen til en plas i fylkesstyret.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer