Giskes nederlag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fairytale, mai 2010. Finalen i det som tidligere ble kalt Grand Prix er avlyst. Norge klarte ikke å bestemme seg hvor jippoet skulle finne sted. Kulturminister Trond Giske har gått av i protest. Hans benkeforslag om å legge showet til Stiklestad, finansiert via Lotto-penger, høyere barnehagesatser for nesten alle og Hydro-sponsing av den kulturelle skolesekken, ble forkastet.

Folkeavstemningen om lokalisering ble en nedtur. Folket delte seg i 51 prosent for avlysning og 49 prosent for å bruke 250 millioner av oljefondet, hilsen tante Skrue løs.

Jens Stoltenberg har innført polsk riksdag ved hjelp av 1604 frivillige snekkere og en tannlege fra Estland, mens han selv har fri i tre dager for å svømme i Andorra sammen med et lokallag av tidligere slitere fra østkanten blikkenslagerlaug.

Siv Jensen er i harnisk og kaller Norge for et snobbeland av elitistiske Nationen-lesere. Erna Solberg har pantsatt bunaden. Per-Kristian Foss sier noe underfundig som et par trofaste velgere fra Røa humrer av. Dagfinn Høybråten ser på avlysning som et tegn fra den store slagerkongen. Sponheim spiser rå sau.

Nina Karin Monsen spiller lutt sammen med Janne Haaland Matlary under bandnavnet Opus Dei og Meg (bra faktisk). Kringkastingssjefen har møtt lydveggen og tar en time out, men uttaler at NRK som riksdekkende allmennkringkaster skal overleve med repriser, værmelding og Skavlan. Pluss orienteringsnytt.

Redaksjon 21 ledes av Synnøve Svabø. Viggo Johansen er påmeldt i New York Halvmaraton. Dagbladet og VG øker i opplag ved å innklage statskanalen og regjeringen for Menneskerettighetsdomstolen i Arvika (flyttet dit ved juletider på grunn av finanskrisa og seks nye religionskriger).

Jostein Pedersen blir ny kulturminister. Per Sundnes har besøk av Se og Hør i den nye tre etasjes silkelavvoen med innebygd engangsmusikk. Askeladden Rybak? Han opptrer på Nesodden-båtene – tur/retur hver halvtime – kjørt av Skipper’n.