Uten effektive kontrollmekanismer vil både offentlige og private foretak utvikle en skadelig kultur preget av privilegier og kameraderi. Denne gang er det Norsk Tipping som er kommet i søkelyset fordi toppsjefen Reidar Nordby jr. ikke ville klippe plenen sin selv. Han var angivelig så mye på reise at han måtte ha assistanse før hagen utviklet seg til et villnis. Men han «glemte» å oppgi den økonomiske fordelen på 380 000 kroner til beskatning. Selv da han for et år siden ble advart om forholdet, forble han passiv.
Denne saken reiser langt flere spørsmål enn tippesjefens behov for en velfrisert plen. Det beste som kan sies er at den kaster en liten strime av lys inn i en ekstremt lukket bedriftskultur. Norsk Tipping er en statsbedrift med store fullmakter, men opptrer likevel som om den var en del av forsvarsindustrien. Sikkerhetsnivået er strengt og offentlig innsyn sterkt begrenset. Det handler om et lukket miljø hvor det er grunn til å tro at personlige relasjoner spiller en viktig rolle. Hvordan kunne det ellers skje at skattesnyteren fikk tilbud om å beholde lønna på 1.7 mill. kroner og omplasseres i ny stilling?
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger