SJÅFØREN GODTAR FARTSBOT:  Næringsminister Trond Giskes sjåfør vedtok i siste liten fartsbota han fikk etter at TV2 kjørte bak statsrådens bil mens de de  filmet speedometeret hvor nåla viste 140 km/t. TV2 har også vedtatt bota.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SJÅFØREN GODTAR FARTSBOT: Næringsminister Trond Giskes sjåfør vedtok i siste liten fartsbota han fikk etter at TV2 kjørte bak statsrådens bil mens de de filmet speedometeret hvor nåla viste 140 km/t. TV2 har også vedtatt bota. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Giskes sjåfør godtar fartsbot

Ble filmet av TV 2 i 140 km/timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Sjåføren av statsrådsbilen med Trond Giske (Ap) i baksetet som ble filmet av TV 2 i fart mens speedometeret viste 140 km/timen, har i siste liten godtatt fartsbot og unngår å møte i retten.

Boten var på vei til pådømmelse i retten da sjåføren i siste liten vedtok forelegget, melder TV 2.

Sjåføren i TV 2-bilen har for lengst godtatt forelegget på 3.600 kroner som ble utskrevet etter at kanalen viste innslaget de filmet på E18 i Lillesand i fjor.

Giskes sjåfør nektet en tilsvarende bot, og hevdet at han hadde anledning til å foreta en ulovlig fartsoverskridelse i regjeringsbilen. Det var påtalemyndigheten ikke enig i, og nå har altså sjåføren valgt å betale fremfor å møte i retten.
NTB