Giskes sjåfør råkjørte for å rekke møte

- Det tror jeg ikke noe på, sier statsråden, som satt i baksetet.

TVILER PÅ RÅKJØRING: Næringsminister Trond Giske tror ikke noe på TV 2s påstander om at sjåføren hans råkjørte for å rekke et møte i Kristiansand. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
TVILER PÅ RÅKJØRING: Næringsminister Trond Giske tror ikke noe på TV 2s påstander om at sjåføren hans råkjørte for å rekke et møte i Kristiansand. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det gikk alt for fort i svingene da Trond Giskes sjåfør skulle ta ham fra Eydehavn til Kristiansand i formiddag.

140 i 100-soneSjåføren skal ha holdt vært oppe i en fart på 140 kilometer i timen i 100-sone, melder TV 2 i kveld.

TV 2s team la seg på hjul etter statsrådbilen for å måle hvor fort det gikk. De filmer speedometeret med mobilkamera for å kunne dokumentere hastigheten. 

Sjåføren slapp ikke gassen før Dyreparken i Kristiansand. Da sank farten ned til 100 kilometer i timen. Ifølge TV 2 råkjørte sjåføren for at statsråden skulle rekke et møte i Kristiansand med Aker Solutions.

Da bilen kommer fram til Aker Solutions, blir sjåføren konfrontert av TV 2.Han ruller bare opp vinduet og kjører videre.

Tror ikke på råkjøringNår næringsminister Giske blir konfrontert med farten, svarer han med å beskylde TV2s reporter for å fare med løgn.- Nei, dette tror jeg ingenting på. Det er alvorlige påstander du kommer med mot en sjåfør. Dette bør du ha god dokumentasjon på, sier han arrogant.

Giske sa også at han ikke fikk med seg hvor fort sjåføren kjørte.- Jeg var opptatt i telefonen og fulgte ikke med på farten. Den har heldigvis ikke jeg ansvaret for, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer