Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giskes sjåfør råkjørte for å rekke møte

- Det tror jeg ikke noe på, sier statsråden, som satt i baksetet.

TVILER PÅ RÅKJØRING: Næringsminister Trond Giske tror ikke noe på TV 2s påstander om at sjåføren hans råkjørte for å rekke et møte i Kristiansand. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
TVILER PÅ RÅKJØRING: Næringsminister Trond Giske tror ikke noe på TV 2s påstander om at sjåføren hans råkjørte for å rekke et møte i Kristiansand. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det gikk alt for fort i svingene da Trond Giskes sjåfør skulle ta ham fra Eydehavn til Kristiansand i formiddag.

140 i 100-sone
Sjåføren skal ha holdt vært oppe i en fart på 140 kilometer i timen i 100-sone, melder TV 2 i kveld.

TV 2s team la seg på hjul etter statsrådbilen for å måle hvor fort det gikk. De filmer speedometeret med mobilkamera for å kunne dokumentere hastigheten. 

Sjåføren slapp ikke gassen før Dyreparken i Kristiansand. Da sank farten ned til 100 kilometer i timen. Ifølge TV 2 råkjørte sjåføren for at statsråden skulle rekke et møte i Kristiansand med Aker Solutions.

Da bilen kommer fram til Aker Solutions, blir sjåføren konfrontert av TV 2.
Han ruller bare opp vinduet og kjører videre.

Tror ikke på råkjøring
Når næringsminister Giske blir konfrontert med farten, svarer han med å beskylde TV2s reporter for å fare med løgn.
- Nei, dette tror jeg ingenting på. Det er alvorlige påstander du kommer med mot en sjåfør. Dette bør du ha god dokumentasjon på, sier han arrogant.

Giske sa også at han ikke fikk med seg hvor fort sjåføren kjørte.
- Jeg var opptatt i telefonen og fulgte ikke med på farten. Den har heldigvis ikke jeg ansvaret for, sa han.

Brøt fartsgrensen i nord
I fjor sommer var Magasinet på tur med Trond Giske. Den gang gikk det også for fort i svingene. Magasinet skulle være med Giskes festivalprogram i Nord-Norge.

Slik gikk det med farta den gang:

I bilen foran kjører Tromsøs Ap-leder Roger Ingebrigtsen med Trond Giske, statssekretær Halvard Ingebrigtsen og politisk redaktør i avisa Nordlys. Giske er seint ute, og vi får beskjed om å ligge på hjul. Men når speedometeret viser 130 kilometer i timen i 90-sonen, gir vi opp.

Fem minutter seinere venter bilen bak en sving. Giske er blitt avbildet ved fjorden. Så omrokerer vi, slik at jeg selv havner bak rattet med statssekretæren ved min side. Giskes bil forsvinner atter i horisonten. Jeg må spørre:

- Hvor fort har egentlig statsråder lov å kjøre? Så fort de vil?

- Nei, de har jo ikke det.

- Bare hvis det er fare for rikets sikkerhet og sånn?

- Ja, regjeringsbilene har faktisk blålys de kan sette på taket hvis det skulle være nødvendig.

- Men nå kjører vi godt over fartsgrensa, og man kan vel ikke si at rikets sikkerhet står i fare?

- Kjører vi så fort? Neeei...

Jeg peker på speedometeret. Statssekretæren blir stille, skrev Magasinets reporter.

Ikke den første
Han er ikke den første statsråden som kjører for fort. Da Liv Signe Navarsete var samferdselsminister, var sjåføren hennes litt for hard på gassen da hun skulle til Lærdal.
Den gang var det avisen Nationen som hadde folk på hjul etter statsråden for å sjekke farten. Farten ble målt til 110 kilometer i timen i 80-sone.
Samferdselsministeren måtte i avhør, men satt i likhet med Giske i telefon under store deler av turen, og fikk derfor ikke med seg hvor fort det gikk. Sjåføren hennes fikk forelegg.
Giskes sjåfør vil neppe få noe forelegg, ettersom statsråden kjørte offisiell bil, og turen var å regne som utrykning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media