Giskes strategi: Slå knallhardt tilbake

Arbeiderpartiet vil bruke kontrollhøringen om Trond Giskes eierskapsutøvelse til å dundre løs på Frp og Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag må Trond Giskes (Ap) stå skolerett for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Næringsministeren må svare for hvordan han utøver statens eierskapspolitikk, etter påstander om urent trav i Entra Eiendom, Telenor og Kongsberg Gruppen. Kontrollkomiteen skal finne ut om at Giske har brukt utilbørlig press for å plassere folk som står ham nær i viktige posisjoner i selskapene, som er helt eller delvis eid av staten. Men etter det Dagbladet erfarer, er Arbeiderpartiets strategi å bruke høringen til å gå i strupen på Høyres og Frp's eierskapspolitikk. 

- Det blir et knallhardt politisk oppgjør, sier en sentral Ap-kilde til Dagbladet.  - Ser fram til høringen Giske selv har overfor NTB gjort det klart at ser fram til å klargjøre fakta og å diskutere «den store forskjellen mellom de rødgrønnes aktive eierskapspolitikk for å sikre arbeidsplasser og investeringer i Norge, og Høyre og Fremskrittspartiets omfattende forslag om privatisering av norske nøkkelbedrifter».

En av sakene handler nemlig om at Giske skal ha utøvd press for å få plassert LO-leder Roar Flåthen i Kongsberg Gruppen - etter at han ble fjernet fra styret av den forrige borgerlige regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer