KRANGLER:  Kristen Gislefoss mener kommunen favoriserer egne ansatte.
Foto:  Steinar Buholm/Dagbladet.
KRANGLER: Kristen Gislefoss mener kommunen favoriserer egne ansatte. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer

Gislefoss i heftig brøytekrangel

Nå krever han likhet for loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsmeteorolog Kristen Gislefoss har klaget Vennesla kommune inn til Sivilombudsmannen for brudd på forvaltningsloven fordi han mener kommunen favoriserer egne ansatte.

Han klager på vegne av sin mor fordi hun må betale brøytingen selv. Gislefoss mener det er flere veier som er langt farligere og smalere enn sin mors, men ved disse veiene bor det kommunalt ansatte og disse blir brøytet.

Han mener kommunen driver forskjellbehandling, ifølge Fædrelandsvennen.

- Det er greit å gi avslag på en søknad dersom de ikke kan brøyte, men det bør være likhet for loven, sier han til avisa.

Varlset ikke Han reagerer på at kommunen skal ha hatt befaring på morens eiendom uten å varslet dette på forhånd.

- Uvarslet befaring
Han klager altså ikke på at kommunen ikke vil brøyte veien, selv om han ikke legger skjul på at det er noe han også ønsker. Det han har innvendinger mot er flere befaringer kommunen skal ha gjort på morens eiendom, uten at hun hadde fått beskjed om det.

Kristin Nilsen, saksbehandler i Vennesla kommune, mener at kommunen ikke har gjort noe galt og at det ble sendt ut varsel i forkant av hver befaring.

Gislefoss mener at et slik varsel ikke ble sendt ut, der han mener både dato og tidspunkt for befaringen skulle ha blitt opplyst, slik at moren selv kunne velge om hun ville være til stede.

- Favoriserer ikke - Det er hans påstand og får stå for hans regning. Det er ikke noe jeg kan svare på. Jeg kjenner ikke alle veiene i Vennesla, men det er kriterier på dette. Og klagene skal vurderes ut ifra om kriteriene er fulgt eller ikke, sier ordfører Torhild Bransdal til avisa.

Ordføreren liker ikke at Gislefoss mener at kommunen driver med forskjellsbehandling. 

Kommunen opplyser at klagesaken er sendt og avventer svar.