Gislene i Jemen frigitt

Den tidligere tyske diplomaten Jürgen Chrobog og hans familie er sluppet fri etter 4 dager som gisler i Jemen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chrobog, som var statssekretær i utenriksdepartementet i Gerhard Schröders regjering, var på ferie med familien da bilkolonnen de kjørte i ble stoppet onsdag. Det kom flere motstridende meldigner i løpet av lørdagen, for tyske myndigheter bekreftet løslatelsen og at familien Chrobog sammen med forhandlerne var på vei til et regjeringskontrollert område.


- Vi er fri, gudskjelov, sier Chrobogs kone til nyhetsbyrået AP.


Avtale falt sammen

Fredag kom det meldinger om at myndighetene i Jemen skulle utveksle offentlige tjenestemenn med de tyske gislene, men denne avtalen falt sammen da kidnapperne kom med nye krav. Opprinnelig krevde de at myndigheten skulle løslate fem fengslede medlemmer av deres egen klan. De fem er arrestert for å ha drept to personer i en klankonflikt.

Tilleggskravet, som ble avvist, var at medlemmer av en rivaliserende klan skulle arresteres. Det er ikke klart hvilke betingelser som har vært inngått for å sikre at tyskerne skulle bli løslatt.

Det er ikke uvanlig at stammer i Jemen kidnapper turister for å legge press på myndighetene. Som regel slippes gislene fri uskadd, men i 2000 døde flere gisler da sikkerhetsstyrker gjennomførte en mislykket redningsaksjon.

(ANB-AP)

- GISLENE ER FRI: Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier annonserte lørdag at den tyske diplomaten Jürgen Chrobog og hans familie var frigitt.