Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gislene på Fiji satt fri

Fijis avsatte statsminister Mahendra Chaudry og 17 andre politiske gisler ble i dag satt fri etter 56 dager i fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gislene ble holdt av nasjonalistiske opprørere i nasjonalforsamlingen i Suva. I dag fikk alle gisler forlate bygningen melder Fiji radio ifølge Reuters.

Helsetilstanden på gislene er etter omstendighetene gode. Gislene ble kjørt bort i lastebiler fra Røde Kors, melder NTB.

Selv om gisselkrisen er over, er de politiske problemene på Fiji fortsatt ikke løst, sier BBCs reporter. Speight forventer at hans rådgivere vil dominere den nye administrasjonen.

Kuppleder George Speight stormet Fijis nasjonalforsamling den 19 mai og krevde en slutt på etnisk indisk herredømme over Fijis befolkning

Ifølge NTB gikk ryktene tidligere på dagen lokal tid om at George Speight fikk et ultimatum fra høvdingerådet. De skal ha truet med å trekke tilbake løftet om å la Speight og kuppmakerne slippe straff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling