Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gislene på Fiji skal løslates

Opprørere og militære ledere på Fiji har undertegnet en avtale om løslatelse av statsminister Mahendra Chaudhry og 26 andre politiske gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fijis militære leder Frank Bainimarama sa at fangene vil bli satt fri torsdag. Opprørslederen George Speight og hans menn har holdt statsministeren og de andre regjeringsmedlemmene som fanger siden angrepet på nasjonalforsamlingen 19. mai.

Speight sa i dag at avtalen innebærer at overgangsregjeringen som ble opprettet av de militære forrige uke går av. Speight ønsker at Fijis tradisjonelle råd av høvdinger skal utpeke ny overgangsregjering, president og visepresident.

Speight og hans tilhengere tok regjeringen til fange med krav om at bare etniske fijianere skal styre Fiji. Mahendra Chaudhry var landets første statsminister med indisk opprinnelse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling