Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gislene siktet for narkokrim

De tre som ble holdt fanget og mishandlet på Ullensaker er siktet for grove narkotikaforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Alle tre er siktet for grove narkotikaforbrytelser. De er pågrepet og sitter i arrest, sier etterforskningsleder Geir Bang Danielsen til Dagbladet.no.

Varetektsfengslinger

Han vil ikke utdype hvilke brudd på narkotikalovgivningen de siktede skal ha gjort seg skyldig i.

- Det vil bli foretatt nye avhør, både av de som er siktet for kidnapping og av gislene som nå er siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser, sier Danielsen.

Etterforskningslederen sier norsk politi fremdeles har kontakt med sine nederlandske kolleger i denne saken.

De siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen eller tirsdag, opplyser politiet. 

Flere aviser har gitt detaljerte beskrivelser av det bakenforliggende maktspillet som kulminerte i kidnapping og mishandling.

Politiet ønsker verken å bekrefte eller avsanne det som er kommet fram.

FANGET: I denne villaen ble tre personer holdt fanget og mishandlet. Foto: KURT T: PEDERSEN
FANGET: I denne villaen ble tre personer holdt fanget og mishandlet. Foto: KURT T: PEDERSEN Vis mer

Narkooppgjør

De tre gislene ble funnet bundet og mishandlet i et bolighus på Algarheim i Ullensaker lørdag morgen. De skal da ha sittet fanget i henholdsvis fire, ni og 13 dager.

I nesten en uke skal tre nederlendere fra Marokko og Irak vært holdt innesperret og mishandlet på Romerike i et uoppgjort oppgjør om et stort parti amfetamin og beskyttelsespenger, skriver Dagsavisen

Avisa melder i dag at den hovedmistenkte 37-åringen er en av grunnleggerne av den første norsk-pakistanske gjengen, Young Guns. Mannen ble for tre år siden skutt i hodet på Gardermoen. Han eier huset de tre nederlenderne ble funnet i.

Videre skriver Dagsavisen at sentrale medlemmer av A-gjengen forsøkte å lure marokkanske narkolangere i Nederland for betaling for 60 kilo amfetamin for 10 til 12 millioner kroner. Gateverdien skal være det doble.

Da leverandørene, som skal være store på amfetaminmarkedet i Nederland, ikke fikk oppgjør, kom de med stadig mer alvorlige trusler. Oppdragsgiverne i A-gjengen prøvde da å kjøpe seg beskyttelse av sine eldre «venner» og forbilder i Young Guns.

Ifølge Dagsavisen skal Young Guns  ha krevd så mye i beskyttelsespenger at A-gjengen først kontaktet erkefiendene i B-gjengen i et slags fredsforlik. Så valgte de å gjøre opp amfetaminpartiet med kreditorene sine.

- Flere aviser har gitt detaljerte beskrivelser av hva som skal ha skjedd. Det får stå for deres regning, sier Geir Bang Danielsen til Dagbladet.no.

image: Gislene siktet for narkokrim