Gisler funnet halshogd

To lærere er funnet bakbundet og halshogd like ved stedet der de ble holdt fanget av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to lærerne ble holdt som gisler av den muslimske geriljaen i nesten to måneder. De ble funnet i en av geriljaens leire lørdag etter at den var erobret av regjeringshæren. De to gislene lå med bakbundne hender i en liten grav nederst i lia fra bakketoppen de ble holdt fanget.

Samtidig kunne regjeringens forhandlere meddele at de ville sende mer mat og medisiner til øya Julu hvor geriljaen holder en rekke utenlandske turister som gisler.

To gisselaksjoner

Av de 50 gislene Abu Sayyaf tok 20. mars er 23 løslatt, 15 er reddet fri av regjeringssoldater, mens fire allerede er drept av geriljaen, melder VG nett.

I påsken ble ytterligere ni malaysiere, tre tyskere, to franskmenn, to sørafrikanere, to finner, to filippinere og en libanesisk kvinne bortført fra Sipadan-øya utenfor Borneo. De holdes på øya Jolo, nesten 1000 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Makaber fødselsdagsgave

Gisseltakerne hadde i forkant av funnet sendt ut en melding om at de hadde tatt livet av to gisler 19. april. Halshoggingen var en fødselsdagsgave til president Joseph Estrada, etter at han hadde avslått gruppas krav.

Abu Sayyaf-gruppen krever i første omgang at en filmstjerne fra Filippinene skal komme til deres base i Basilan-provinsen, drøyt 90 mil sør for hovedstaden Manila, for å forhandle. Skuespilleren konverterte til Islam mens han sonet en dom.