Gisler funnet halshogd

To lærere er funnet bakbundet og halshogd like ved stedet der de ble holdt fanget av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to lærerne ble holdt som gisler av den muslimske geriljaen i nesten to måneder. De ble funnet i en av geriljaens leire lørdag etter at den var erobret av regjeringshæren. De to gislene lå med bakbundne hender i en liten grav nederst i lia fra bakketoppen de ble holdt fanget.

Samtidig kunne regjeringens forhandlere meddele at de ville sende mer mat og medisiner til øya Julu hvor geriljaen holder en rekke utenlandske turister som gisler.

To gisselaksjoner

Av de 50 gislene Abu Sayyaf tok 20. mars er 23 løslatt, 15 er reddet fri av regjeringssoldater, mens fire allerede er drept av geriljaen, melder VG nett.

I påsken ble ytterligere ni malaysiere, tre tyskere, to franskmenn, to sørafrikanere, to finner, to filippinere og en libanesisk kvinne bortført fra Sipadan-øya utenfor Borneo. De holdes på øya Jolo, nesten 1000 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Makaber fødselsdagsgave

Gisseltakerne hadde i forkant av funnet sendt ut en melding om at de hadde tatt livet av to gisler 19. april. Halshoggingen var en fødselsdagsgave til president Joseph Estrada, etter at han hadde avslått gruppas krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer