Gisler løslatt i Ukraina

En væpnet mann tok tirsdag morgen gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina. Over 12 timer seinere er de sluppet fri.

UKRAINA: En væpnet mann tok tirsdag morgen gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina. Over 12 timer seinere er de sluppet fri. Reporter: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Rundt klokka 22 lokal tid (21 norsk tid journ.anm.) er alle gislene løslatt, melder nyhetsbyrået RIA Novosti. Gisseltakeren er pågrepet etter at bussen ble stormet av spesialsoldater tirsdag kveld.

Det var klokka 9.25 lokal tid at en væpnet mann tok kontroll over en buss i Lutsk. Mannen hadde eksplosiver og våpen med seg, skriver Reuters. Han skal også ha truet med å detonere eksplosivene dersom noen stormer bussen, skriver BBC.

Over 12 timer seinere er gislene løslatt. De første gislene som ble løslatt var ifølge viseinnenriksminister Anton Gerashchenko en eldre kvinne, en tenåring og en ung gravid kvinne.

Lokale medier melder at ingen av gislene ble alvorlig skadd.

Ti gisler

Det ble først meldt om at mannen hadde tatt rundt 20 gisler, men tallet ble nedjustert til å være rundt ti, opplyser Ukrainas sikkerhetstjeneste, ifølge NTB.

Ifølge politiet har mannen skutt mot dem minst to ganger og kastet en granat som ikke eksploderte.

En rekke utenlandske medier melder at mannen skal ha lagt ut en rekke krav på sosiale medier.

- Mannen har postet en rekke krav på sin Twitter-profil. De er foreløpig uklare, og antyder bare at han er «misfornøyd med systemet». Vi etterforsker dette, og prøver å forhandle med ham, sier en talsperson for det lokale politiet, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer