Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisler rømte fra gerilja

To franske TV-journalister rømte i natt fra Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene i ly av mørket. Det var regjeringshærens operasjon mot geriljaen som gjorde det mulig å flykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jean-Jacques Le Garrec (46) og Roland Madura (49) så på dagens pressekonferanse slitne ut etter ti uker i fangenskap, men skal være i brukbar form.

Hærens offensiv tvang geriljaen til å bevege seg hele tiden og dermed så gislene sitt snitt til å forsvinne. De gjemte seg i jungelen i tilfelle geriljaen ville lete etter dem.

Madura sa han og Le Garrec hadde vært veldig redde siden regjeringshæren gikk til aksjon lørdag, men det viste seg at dette var deres sjanse.

Kameramann Le Garrec og lydmannen Madura ble tatt til fange 9. juli da de kom for å intervjue de 21 gislene, hovedsakelig utlendinger.

- Vi var 100 prosent sikre på at vi ville få komme og gå som vi ville, sa Le Garrec. Men da de snakket med Galib Andang, kalt kommandant Robot, forsto de at de var blitt lurt.

(NTB-AFP)