Gisler trygler om unnsetning

Gislene som holdes som fanger av muslimske geriljasoldater i det sørlige Filippinene trygler den filippinske regeringen om å redde dem snarest, men uten å bruke makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 21 gislene sa til en DPA-journalist som besøkte dem sammen med en lege på øya Jolo, at myndighetene ikke måtte sette i verk noen «dum aksjon» som kunne sette deres liv i fare.

- Vi vil ikke dø her, sa det tyske gisselet Werner Wollert på vegne av alle de 21 gislene som i påskeuka ble bortført fra en malaysisk ferieøy.

Gislene er blitt svært svake som følge av mangel på mat og vann. Flere av dem har allerede kollapset. Legen Nelsa Amin behandlet i all hast de gislene som hadde behov for det, men hun fikk bare to timer på Jolo før hun måtte reise tilbake.

De filippinske væpnede styrker har lovet ikke å lansere en offensiv mot Abu Sayyaf-geriljaen slik at forhandlinger kan komme i gang. Abu Sayyaf er den minste, men også den mest voldelige, av de muslimske gruppene som kjemper for en uavhengig stat sør i det katolske Filippinene.

Filippinenes president Joseph Estrada har igjen avvist internasjonal hjelp til å få gislene løslatt.

(NTB-DPA-AFP)