Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisli Gudjonsson får vitne i retten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet): Professor Gisli Gudjonsson får vitne i Orderud-saken, men hva han får si er uklart. Uansett har advokat Frode Sulland vunnet en taktisk seier.

I går avgjorde førstelagmann Odd Jarl Pedersen at professor Gisli Gudjonsson får forklare seg, men at han ikke får snakke om troverdigheten til ekteparet Per og Veronica spesielt.

- Vi er godt fornøyd med kjennelsen. Slik jeg tolker det, får han ikke forklare seg om troverdigheten til Per og Veronica, men bare om sine tester generelt, sier en av Kristin Kirkemo Haukelands forsvarere, advokat Johnny Veum.

Advokat Frode Sulland forstår kjennelsen annerledes.

- Vi ønsker at Gudjonsson skal forklare seg om de personlighetstestene han har utført på Veronica og Per, og vurdere deres personlighet og karaktertrekk. Om den begrensningen i hva han kan forklare seg om, utgjør en begrensning i forhold til hva han egentlig hadde tenkt å si, er litt usikkert. Derfor er det usikkert om vi vil påkjære, sier Sulland.

Sjakktrekket med å trekke den islandske vitneeksperten inn i saken, har langt på vei satt forsvarerne til Kristin og Lars i en tilnærmet håpløs stilling i det viktige troverdighetsspørsmålet.

Etter siste ukes omtale av psykologen, er det ingen som er i tvil om at Gudjonsson har konkludert med at Per og Veronica er troverdige når de forklarer seg om Orderud-saken, selv om Sulland ikke direkte har sagt dette.

Selv om juryen bare skal legge vekt på det som kommer fram i retten, kan neppe jurymedlemmene ha unngått å ha fått med seg psykologens konklusjoner. Dette kan forsvarerne til Kristin og Lars gjøre lite med, selv om de altså får eksaminere psykologen på generelt grunnlag.

Hele Norges coronakart