DREPT: Robert Hall (51) skal nå være drept på Filippinene. John Ridsel ble drept 26. april i år. Begge er fra Canada. Skjermdump: Reuters video.
DREPT: Robert Hall (51) skal nå være drept på Filippinene. John Ridsel ble drept 26. april i år. Begge er fra Canada. Skjermdump: Reuters video.Vis mer

Gissel fra Canada trolig drept på Filippinene

Kidnappet sammen med norske Kjartan Sekkingstad. Norsk UD: - Ikke aktuelt med løsepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Canadas statsminister Justin Trudeau sier mandag ettermiddag norsk tid i en offisiell uttalelse at «han har grunn til å tro» at det kanadiske gisselet Robert Hall er likvidert av Abu Sayyf-geriljaen på Filippinene, ifølge den kanadiske statskringkasteren CBC.

Et filippinsk nyhetsbyrå meldte først om henrettelsen med en navngitt talsmann for geriljagruppen som kilde.

Talsmannen begrunnet henrettelsen med at kravet om løsepenger på drøyt 100 millioner norske kroner (600 millioner pesos) ikke var innfridd før fristen for de tre gjenlevende gislene: Hall, nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) og den filippinske kvinnen Marita Flores.

Landsmannen John Ridsel ble drept 26. april i år etter sju måneders fangenskap hos den Al Qaida-tilknyttede geriljan Abu Sayyaf.

De fire ble kidnappet på øya Samal 21. september i fjor.

Snakket med broren

Før Hall ble drept, lot gisseltakerne både ham, Flor og Sekkingstad snakke med avisa Inquirer.

- Vi gjør vårt beste, men det er ikke nok til å innfri kravene deres. Vi holdes helt i mørke. Jeg aner ikke hva som skjer, sa Sekkingstad, som fortalte at han hadde fått ringe til broren sin i Norge søndag kveld, ifølge NTB.

UD og Canada: - Ikke løsepenger

- Det er med stor sorg jeg har grunn til å tro at en kanadisk borger, Robert Hall, som har vært holdt som gissel på Filippinene siden 21. september 2015, er drept av gisseltakerne, sier Trudeau i en kunngjøring.

- Norske myndigheter har ikke fått noen bekreftelse, og kjenner den foreløpig kun fra media Og det er en kjent sak at norske myndigheter ikke betaler løsepenger, opplyser talsperson i UD, Hilde Steinfeld til Dagbladet.

Seinere i ettermiddag fordømmer utenriksminister Børge Brende likvidasjonen av det kanadiske gisselet Robert Hall

Statsminister Justin Trudeau gjentok i sin uttalelse i dag at det ikke er aktuelt for Canada å betale løsepenger.