Gissel fri etter åtte måneder

Filippinsk gerilja truet med å halshogge amerikaneren Jeffrey Schilling (25). Men torsdag ble gisselet enderlig satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schilling ble bortført i slutten av august i fjor og har sittet åtte måneder i fangenskap. Han ble holdt i fangenskap hos den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen på øya Jolo.

For noen få uker siden truet geriljaen med å halshugge ham. To minutter før henrettelsen skulle gjennomføres, ombestemte de seg etter at moren hans hadde holdt en følelsesladet appell.

Schilling (25) skal ha blitt satt fri etter at de militære gikk til aksjon mot geriljaen. Tidligere ble det meldt at fire geriljasoldater var drept i sammenstøt med filippinske soldater på Jolo.

Filippinenes president Gloria Arroyo ga ordre om en offensiv mot geriljaen etter at den truet med å halshogge Schilling og forære henne hans hode i fødselsdagspresang.

REDDET SØNNEN:Carol Schilling har kjempet for å få sønnen frigitt. Da geriljaen truet med å henrette sønnen hennes, holdt hun en appell som fikk dem til å ombestemme seg. Nå får hun endelig gutten tilbake.