Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gissel prøvde å skyte mot terroristen - henrettet på stedet

Offentliggjør navnene på de fire døde etter gisselaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORTE DE VINCENNES (Dagbladet): Navnene på de fire personene som døde under gisselaksjonen i kosher-butikken i Paris, er offentliggjort. De fire var alle menn og alle jødiske.

Det er paraplyorganisasjonen for jødiske foreninger i Frankrike CRIF som har offentliggjort navnene. På det fransk-jødiske nyhetsnettstedet  Jssnews skriver de at de dreptes pårørende er orientert om offentliggjøring.

De fire som mistet livet i kosher-butikken var Yoav Hattib (21), Yohan Cohen (22), Philippe Braham (40-åra) og Francois Michel Saada (60-åra). En av disse skal ha blitt drept da han tok en gisseltakerens pistoler, og rettet den mot ham.

Gjemte seg i kjølerom med sønnen Den franske avisa Le Point har snakket med en av de overlevende etter gisselaksjonen, Mickael B, som var i den jødiske butikken sammen med sin tre år gamle sønn.

Han forteller at de to først gjemte seg nede i et kjølerom i butikken, men at de ble beordret opp av terroristen igjen.
- Vi var livredde, sønnen min hadde helt panikk, forteller han.
- Hevdet han var med i IS Da de kom opp i butikken igjen, lå en blodig mann på gulvet, og terroristen sto over ham.
- Jeg er Amedy Coulibaly, jeg er malier og muslim. Jeg hører til Den islamske staten (IS), sa han ifølge den overlevende.
De ble alle beordret til å legge mobiltelefonene sine på bakken, og han ble bedt om å ringe en fransk tv-kanal. Det er ikke klart om dette er samtalen til BFMTV, som tidligere har vært omtalt.
Rettet pistol mot gisseltakeren Mickael B forteller også at ett av gislene tok en av pistolene Coulibaly hadde lagt på disken, og rettet den mot terroristen, men den virket ikke.

- Da ble han skutt av Coulibaly og døde umiddelbart. Sønnen min begynte å gråte. Han ville hjem.
Holder minnemarkering foran butikken Foran butikken hvor Amedy Coulibaly holdt gisler i over syv timer før politiet stormet butikken fredag kveld, er det lørdag kveld ventet å holdes en minnemarkering for ofrene. Den skal etter planen begynne klokka 19.00.

MINNEMARKERING: Tusenvis av mennesker er i kveld samlet utenfor det jødiske supermarkedet. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
MINNEMARKERING: Tusenvis av mennesker er i kveld samlet utenfor det jødiske supermarkedet. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer

Flere av de pårørende vil delta under minnemarkeringen, ventes det, som sannsynligvis kommer til å trekke mange mennesker.

Coulibaly ble drept i politiaksjonen da franske spesialstyrker stormet butikken.

Like før, utenfor landsbyen Dammartin-en-Goële, stormet franske spesialstyrker industribygget hvor Kouachi-brødrene hadde forskanset seg og holdt gisler.

Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.

 GISLER:  En rekke gisler tas hånd om av politiet etter de aksjonerte mot kosher-butikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson.
GISLER: En rekke gisler tas hånd om av politiet etter de aksjonerte mot kosher-butikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson. Vis mer