Gissel prøvde å skyte mot terroristen - henrettet på stedet

Offentliggjør navnene på de fire døde etter gisselaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTE DE VINCENNES (Dagbladet): Navnene på de fire personene som døde under gisselaksjonen i kosher-butikken i Paris, er offentliggjort. De fire var alle menn og alle jødiske.

Det er paraplyorganisasjonen for jødiske foreninger i Frankrike CRIF som har offentliggjort navnene. På det fransk-jødiske nyhetsnettstedet  Jssnews skriver de at de dreptes pårørende er orientert om offentliggjøring.

De fire som mistet livet i kosher-butikken var Yoav Hattib (21), Yohan Cohen (22), Philippe Braham (40-åra) og Francois Michel Saada (60-åra). En av disse skal ha blitt drept da han tok en gisseltakerens pistoler, og rettet den mot ham.

Gjemte seg i kjølerom med sønnen Den franske avisa Le Point har snakket med en av de overlevende etter gisselaksjonen, Mickael B, som var i den jødiske butikken sammen med sin tre år gamle sønn.

Han forteller at de to først gjemte seg nede i et kjølerom i butikken, men at de ble beordret opp av terroristen igjen.
- Vi var livredde, sønnen min hadde helt panikk, forteller han.
- Hevdet han var med i IS Da de kom opp i butikken igjen, lå en blodig mann på gulvet, og terroristen sto over ham.
- Jeg er Amedy Coulibaly, jeg er malier og muslim. Jeg hører til Den islamske staten (IS), sa han ifølge den overlevende.
De ble alle beordret til å legge mobiltelefonene sine på bakken, og han ble bedt om å ringe en fransk tv-kanal. Det er ikke klart om dette er samtalen til BFMTV, som tidligere har vært omtalt.
Rettet pistol mot gisseltakeren Mickael B forteller også at ett av gislene tok en av pistolene Coulibaly hadde lagt på disken, og rettet den mot terroristen, men den virket ikke.

- Da ble han skutt av Coulibaly og døde umiddelbart. Sønnen min begynte å gråte. Han ville hjem.
Holder minnemarkering foran butikken Foran butikken hvor Amedy Coulibaly holdt gisler i over syv timer før politiet stormet butikken fredag kveld, er det lørdag kveld ventet å holdes en minnemarkering for ofrene. Den skal etter planen begynne klokka 19.00.

MINNEMARKERING: Tusenvis av mennesker er i kveld samlet utenfor det jødiske supermarkedet. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
MINNEMARKERING: Tusenvis av mennesker er i kveld samlet utenfor det jødiske supermarkedet. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer

Flere av de pårørende vil delta under minnemarkeringen, ventes det, som sannsynligvis kommer til å trekke mange mennesker.

Coulibaly ble drept i politiaksjonen da franske spesialstyrker stormet butikken.

Like før, utenfor landsbyen Dammartin-en-Goële, stormet franske spesialstyrker industribygget hvor Kouachi-brødrene hadde forskanset seg og holdt gisler.

Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.

GISLER:  En rekke gisler tas hånd om av politiet etter de aksjonerte mot kosher-butikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson.
GISLER: En rekke gisler tas hånd om av politiet etter de aksjonerte mot kosher-butikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer