Gissel-taker drept ved Sveriges Moskva-ambassade

MOSKVA (NTB): Russisk politi skjøt og drept en mann som holdt Sveriges handelsrepresentant i Russland som gissel i en bil utenfor den svenske ambassaden i Moskva i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før gisseltakeren ble skutt, klarte forhandlerne å få løslatt Jan-Olof Nyström, som ble holdt som gissel i sin Volvo personbil inne på ambassadeområdet. Han ble erstattet med en av forhandlerne.

  Kidnapperen skal ha blitt skutt av en av politiets skarpskyttere, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

  Gisseltakeren satt ved siden av Nyström i baksetet på bilen. Kidnapperen, som forlangte 22 millioner kroner, fingret uavbrutt med en håndgranat, ifølge politiet. Nyström ble bortført idet han kjørte inn på ambassadeområdet.

Forhandlinger

Politiet innledet raskt forhandlinger med kidnapperen. Sjefen for det russiske sikkerhetspolitiet (FSB), Nikolaj Kovaljov, var også til stede for å forhandle med mannen, sammen med Sveriges ambassadør Sven Hirdman.

  Ambassaden ble omringet av politimenn i elitestyrken Alpha som for noen dager siden overmannet en russisk flykaprer på Sjeremetvo-flyplassen utenfor Moskva.

  Den svenske ambassaden ligger i det sørvestlige Moskva, om lag fem kilometer fra Kreml.

Håndgranat

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer