<strong> FIRE TIMER:</strong>  Gisselaksjonen midt i København ble avsluttet ved 18-tiden. Foto: Torkil Adsersen / NTB Scanpix.
FIRE TIMER: Gisselaksjonen midt i København ble avsluttet ved 18-tiden. Foto: Torkil Adsersen / NTB Scanpix. Vis mer

Gisselaksjon i København avsluttet

Tok medfange med hjemmelaget våpen på tak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gisselaksjonen i høysikkerhetsfengselet på Københavns sentrale politistasjon like ved Tivoli ble avsluttet ved 18-tiden mandag uten at noen kom til skade, opplyser politiet. Gisselet ble mandag ettermiddag satt fri og gisseltakeren pågrepet. Begge er innsatte i fengselet. Området rundt politiets fengsel ble sperret av litt før klokka 14 mandag ettermiddag, og politiets aksjonsstyrke, som var tungt bevæpnet, ble tilkalt, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Det var også en ambulanse på stedet
Gjerningsmannen er i 30-årene, mens offeret er i 20-årene. Det er foreløpig ukjent hva som var bakgrunnen for den dramatiske situasjonen.

Ifølge bt.dk har gisseltakeren vært innsatt i fengselet i sju år. Gisseltakerens advokat dukket opp ved fengselet, men forlot området igjen fordi han ikke kom i kontakt med sin klient. Fengselet har uvanlig høy sikkerhet for å takle spesielt sterke og voldelige fanger. Det har plass til bare 25 mennesker og ble opprettet som et ledd i bekjempelsen av organisert kriminalitet begått av motorsykkelgjenger. 

(NTB-Ritzau).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer