Gisseldrama i fengsel i Brasil

207 pårørende blir holdt fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over 200 personer blir holdt som gisler i et avsidesliggende fengsel i jungeldelstaten i Rondonia i Brasil, skriver BBC.

Gjengmedlemmer i fengseler forlanger at en av deres ledere, Ednildo Paulo de Souza, blir brakt tilbake til fengselet etter at han for litt siden ble flyttet til et annet fengsel. Derfor har de tatt 207 pårørende til fange.

De Souza er en av fengselets mest beryktede innsatte, og ble, ifølge BBC, beskyldt for å være en av lederne da det i 2004 utbrøt et opprør i fengselet. Opprøret kostet 14 innsatte livet.

Store politistyrker har omringet fengselet, og forhandlinger har startet. De innsatte tok de pårørende til fange under søndagens visit.

- Vi har ingen planer om å raide fengselet, men elektrisiteten har blitt slått av, og innkjøring av mat og vann er stoppet. Vi håper gisseltakerne vil bli slitne og gi opp, sier en talsmann for de lokale myndighetene.

Det brasilianske fengselet er svært overbefolket. Det er bygget for 350 innsatte, men inneholder for øyeblikket 1200 innsatte.

FARLIG FØR Dette bildet er fra det forrige alvorlige opprøret i Urso Branco-fengslet. 19. april 2004. De innsatte har tatt kontrollen og roper ut sitt budskap fra muren i protest mot at fengelsesledelsen nektet dem narkotika og prostituerte på cellene. FOTO: Scanpix - AP
FARLIG FØR Dette bildet er fra det forrige alvorlige opprøret i Urso Branco-fengslet. 19. april 2004. De innsatte har tatt kontrollen og roper ut sitt budskap fra muren i protest mot at fengelsesledelsen nektet dem narkotika og prostituerte på cellene. FOTO: Scanpix - AP Vis mer