Gisseldrama i leilighet på Strømmen

Kvinne holdt som gissel av samboeren. Skudd avfyrt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før halv to i natt fikk politiet på Romerike melding om at en kvinne ble holdt som gissel og truet med pistol av samboeren sin, skriver Romerikets Blad.

Dramaet fant sted inne i en boligblokk og politiet var dermed ekstra bekymret for utfallet, men det ble ikke nødvendig å evakuere noen av beboerne.

- Vi rykket ut med bevæpnet politi og fikk også assistanse fra Oslo. På bakgrunn av meldingene vi fikk og opplysninger fra våpenregisteret rykket vi ut med stort mannskap, sier operasjonsleder Terje Skafsnes til Dagbladet.no.

Bevæpnet politi og en forhandler fra Oslo ankom boligblokka i natt. Etter hvert fikk forhandleren kontakt med personene inne i leiligheten via telefon.

- Situasjonen løste seg ved at kvinnen først kom ut, før vi pågrep mannen. Undersøkelsene etterpå har vist at det har blitt avfyrt to skudd med pistolen inne i leiligheten, sier Skafsnes.

Paret er begge i 40-årene og mannen er tidligere kjent av politiet. Han sitter nå hos politiet på Romerrike og skal avhøres i dag.