Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseldrama i svensk fengsel

Fangene barrikaderte seg med en kvinnelig fengselsbetjent som gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige fengselsbetjent kom fysisk uskadd fra det, etter at hun onsdag kveld tatt som gissel av to innsatte i Hällby-fengselet utenfor Eskilstuna i Sverige. Dramaet pågikk i flere timer, før situasjonen løste seg.

 Etter å ha forhandlet med folk fra politiet og kriminalomsorgen, lot fangene den 33 år gamle kvinnen få gå. De to må regne med tilleggsstraff etter at de truet henne med en kniv eller et spisst redskap, sa polititalsmann Leif Engstrand torsdag morgen.

 Politiet sperret av et stort område rundt fengselet i Eskilstuna, som ligger 75 kilometer vest for Stockholm. Samtidig ble det innledet forhandlinger med gisseltakerne, og situasjonen løste seg en stund etter midnatt.

 - De to satte ikke fram noen konkrete trusler og sa ikke noe om hva de ønsket å oppnå. Men den ene antydet at det skulle ha noe med et forhold han har utenfor anstalten å gjøre, sa fengselssjef Henrik Svärd til nyhetsbyrået TT.

 Gisseldramaet begynte onsdag kveld på avdelingen der de to fangene har sine celler. De truet flere medlemmer av personalet, før de tok med seg den kvinnelige betjenten over til en annen avdeling, der de barrikaderte seg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media