Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseldrama i USA

Skjøt og skadet et av gislene, melder lokal tv-stasjon.Hundrevis av skoleelever evakuert i Jefferson County i Colorado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den voksne mannen, som skal være i 30-årene og far til en elev ved skolen, hadde ifølge flere lokale medier opprinnelig seks gisler på Platte Canyon High School i den lille fjellbyen Bailey i Colorado.

Ved 23-tiden norsk tid bekreftet politiet at gisseltakeren holder tilbake to jenter, mens fire av gislene er sluppet fri. Han skal ha truet med at han bærer en bombe.

Ved midnatt norsk tid stormet politistyrker skolen og pågrep mannen, melder nyhetsbyrået Reuters. En lokal tv-stasjon melder at gisseltakeren skjøt og skadet ett av de to gislene.

USA Today skriver at en person kom ut av skolen på båre og ble fraktet videre med  ambulansehelikopter.

Politiet har sendt bombeeksperter og beredskapstroppen til skolen, melder AP. Det er ikke kjent hva gjerningsmannen er bevæpnet med.

Skolen, som har 460 elever, ble evakuert etter at det ble hørt «en høy lyd» fra bygningen. På flere andre skoler i området blir elevene holdt innendørs og nektet å dra hjem inntil situasjonen er avklart.

Dramaet  startet da en mann skjøt minst to skudd i et klasserom i andre etasje på skolen da en lærer angivelig nektet å gjøre som han sa.

Politidistriktet og «kommunen» Jefferson County, som nå håndterer situasjonen, er det samme distriktet som opplevde skolemassakren på Columbine High School i 1999, da 13 personer ble drept - 12 elever og en lærer

image: Gisseldrama i USA

Bailey ligger rundt seks mil  fra millionbyen Denver i Colorado.

Faren til en 15 år gammel elev ved skolen fikk en tekstmelding fra sønnen kl. 11.43 lokal tid: "Hei der, det er en væpnet gisselsituasjone ved skolen akkurat nå. Jeg har det bra, men situasjonen er vanskelig".