Gisseldrama «rop om hjelp»

Stokmarknes: Den 19-år gamle mannen som fredag kveld tok en 18 år gammel jente som gissel i en kiosk i Stokmarknes kommune i Nordland, sier i avhør at gisseltakingen var et rop om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- 19-åringen avviser i avhør at han forsøkte seg på væpnet ran, men beskriver selv situasjonen som et rop om hjelp, sier jourhavende Bjarte Walla i Lofoten og Vesterålen politidistrikt.

19-åringen skal ha flyttet til Stokmarknes for å få orden på livet sitt etter at han tidligere hadde slitt med psykiske problemer.I avhør sier mannen at han ikke fant seg til rette på Stokmarknes og ønsket seg tilbake til hjemstedet. Dette skal ha vært bakgrunnen for hendelsen.

- Mannen sier også at han beroliget jenta under gisseltakingen og forklarte at han ikke hadde tenkt å gjøre alvor av truslene han kom med, sier Walla.

Ifølge Walla skal den18-år gamle jenta som ble tatt som gissel ha bekreftet dette i avhør.

Jenta slapp fri litt etter kl. 03 natt til lørdag etter å ha blitt holdt som gissel fra kl. 21 fredag kveld. Gisseltakeren på 19 år er tidligere straffet. Han ble pågrepet umiddelbart etter at han kom ut av kiosken der gisseldramaet fant sted og overga seg. Han hadde da vært i forhandlinger med politiet på telefon i flere timer.

Mannen kom inn i kiosken bevæpnet med en hagle fredag kveld, og beordret de andre kundene til å gå ut av kiosken.

19-åringen er foreløpig siktet for trusler. Han er overført til Svolvær politistasjon og politiet vurderer å fremstille ham for varetektsfengsling. Det vil i så fall først skje mandag.

(NTB)