Gisseldramaet avsluttet

Gisseldramaet ved Sfinxen apotek i Oslo er avsluttet uten at noen kom fysisk til skade. Gisseltakeren, som truet betjeningen med kniv og sprøyte, overga seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som var bevæpnet med kniv og sprøyte holdt i halvannen time to kvinnelig ansatte som gisler ved apoteket på Majorstuen i Oslo. Mannen framsatte krav, og bevæpnet politi omringet bygningen.

Ved 21.15-tida overga mannen i 30-åra seg til politiet. Han krevde blant annet at han skulle bli behandlet fair ved pågripelsen, og ble ikke fysisk skadet ved arrestasjonen.

Heller ikke de to kvinnene som ble holdt som gisler inne i apoteket ble fysisk skadet i dramaet.

Politiet fikk melding om knivdramaet ved 19.30-tida, og rykket umiddelbart ut til Sfinxen Apotek i Bogstadveien i Oslo. To ansatte, kvinner i slutten av 20-åra, ble holdt som gisler inne i apoteket, men det er ukjent hva mannens motiv var.

Gisseltageren framsatte krav til politiet, og skal blant annet ha bedt om å få snakke med en advokat.

Politiets beredskapstropp holdt seg hele tiden utenfor bygningen i krysset Bogstadveien/Kirkeveien på Majorstuen i Oslo, og forhandlet med mannen på telefon.

Tre av de fem ansatte ved apoteket kom seg ut omtrent samtidig som mannen hoppet over disken i apoteket, bevæpnet med kniv og sprøyte. Da hadde mannen oppholdt seg i lokalet en liten stund. Også kundene som var i det kveldsåpne apoteket kom seg ut før dramaet oppstod.

- Han hoppet over disken og skreik at vi skulle ringe politiet. Han var tydelig ruset, sier en av de ansatte som kom seg ut til Dagbladet.

Politiet sperret ved 21-tida av et enda større område rundt apoteket. Dramaet ble fulgt av mange skuelystne, men situasjonen på stedet var hele tiden rolig.

GISSELDRAMA: Mannen holder to kvinnelig ansatte som gisler inne på dette apoteket på Majorstuen i Oslo. Personen på bildet har ingenting med gisseldramaet å gjøre.