Gisseldramaet er over

Etter mer enn 11 timer tok endelig gisseldramaet i Hjelmeland barnehage slutt. Den 39 år gamle gisselmannen overga seg uten dramatikk. Men politiet er usikre på om mannen kan dømmes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 22.12 i kveld ga gisseltakeren opp. Han kom ut av barnehagen, og ble kjørt bort av politiet.

Bevæpnet med ei hagle, tok mannen i formiddag 25 barn og ti voksne som gisler i Hjelmeland barnehage i Ryfylke. Politiet fikk melding om saken like før klokken 11.30.

Gisselmannen har i hele kveld sittet i samtaler med høyesterettsadvokat Tor Erling Staff inne i barnehagen. Det har også vært ført lange forhandlinger mellom politiet og gisselmannen.

De fem barna og de to voksne som var igjen i barnehagen kom ut ved 22.20-tiden. Foreldrene til de siste barna ankom i en ambulanse. Gisseltakeren blir sannsynligvis brakt til politihuset i Stavanger, melder NTB.

- Vi håper ingen av gislene får psykiske skader etter episoden, sier politimester Olav Sønderland ved Stavanger politidistrikt til TV 2.

I mental ubalanse

Politiet er ikke sikre på om gisselmannen kan dømmes.

- Det er opplagt at en person som utfører en slik handling er ute av mental balanse. Før vi avgjør om mannen skal fremstilles, er det en problemstilling om mannen er strafferettslig tilregnelig, og om han først og fremst trenger behandling, sier politimester Olav Sønderland i Stavanger politidistrikt til NTB.

Mannen fikk innvilget to av betingelsene han stilte for å overgi seg til politiet i kveld: Han ville ikke at ansiktet hans skulle fotograferes, og han ville føres raskt bort fra Hjelmeland til Stavanger.

FORHANDLET: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff gikk inn i barnehagen for å forhandle med gisselmannen.
GA SEG: Den 39 år gamle mannen overga seg til politiet i kveld.
GJENFORENT: Etter at dramaet var over, ble foreldrene gjenforent med barna.