FORHANDLET: Politiet forhandlet med kidnapper Jimmy Dykes i nærmere ei uke før de slo til i kveld. Foto: PHIL SEARS / REUTERS / NTB SCANPIX
FORHANDLET: Politiet forhandlet med kidnapper Jimmy Dykes i nærmere ei uke før de slo til i kveld. Foto: PHIL SEARS / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Gisseldramaet i Alabama er over

Gisseltakeren er død, den femårige gutten er fysisk uskadd, opplyser FBI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nesten ei uke lange gisseldramaet i Alabama er over, melder CBS News. Kidnapperen meldes å være død, mens hans femårige gissel skal være i god behold.

- Ca. klokka 15 i dag (lokal tid, 22-tida norsk tid) forverret situasjonen seg, opplyser FBIs talsmann på en pressekonferanse klokka 23.30 norsk tid.

- Ble sett med våpen - Kidnapper Dykes ble sett med et skytevåpen, og FBI kom til at barnet var i umiddelbar fare. De gikk så inn i bunkeren og hentet barnet, som er uskadd, sier talsmannen.

FBI har i dagevis forhandlet med kidnapperen, i håp om å få slutt på gisselsituasjonen. Det er ikke klart hva som faktisk har skjedd i kveld - hvorvidt Jimmy Dykes (65) tok sitt eget liv, eller om han ble drept av politiet, vites foreløpig ikke.

TV-stasjonen WSB melder at et smell som hørtes ut som en granat som gikk av, ble hørt i 22-tida norsk tid. Deretter kjørte en rekke utrykningskjøretøy opp til Dykes' eiendom.

Drepte bussjåfør Det var forrige tirsdag Dykes ifølge myndighetene skjøt den 66-årige skolebussjåføren Charles Poland jr. og bortførte femåringen fra bussen. Han forskanset seg med sitt offer i en bunker på eiendommen sin.

Poland blir hyllet som en helt; han stilte seg i midtgangen, slik at 21 skolebarn kom seg unna, men ble altså selv skutt og drept. Han ble begravd søndag.

Dykes var en dekorert krigshelt fra Vietnamkrigen, men ble beskrevet som en ensom ulv som var i opposisjon til myndighetene. Den kidnappede gutten, bare navngitt som Ethan, har ADHD og Aspergers syndrom, og har fått medisiner levert utenfra gjennom et rør ned til bunkeren.

DØD: Kidnapper Jimmy Dykes (65) er død etter at politiet aksjonerte mot bunkeren hans i kveld. Foto: POLITIET / REUTERS / NTB SCANPIX
DØD: Kidnapper Jimmy Dykes (65) er død etter at politiet aksjonerte mot bunkeren hans i kveld. Foto: POLITIET / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer