Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseldramaet i Luxembourg: Barn fortsatt gisler

I Luxembourg tok en mann 20-30 småbarn som gisler i en førskole i ettermiddag. Mannen er bevæpnet med pistol, håndgranat og kniv. Selv om flere av barna er løslatt, kan flere enn 25 barn fortsatt være fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna holdes fanget sammen med sine to lærere i byen Wasserbillig.

Politiet har omringet førskolen, og mannen i 40-årene skal nå ha forlangt fritt leide før han slipper fri resten av gislene.

Sky News og andre kilder hevder at gisseltakeren har krevd å få et fly til disposisjon. NTB melder i kveld at gisseltakeren krever å bli flydd til Libya. Han skal også ha bedt om å få kontakt med en psykolog, men noe motiv for gisseltakingen er ennå ikke kjent, ifølge avisa Trierischer Volksfreund.

En tredje førskolelærer skal ha greid å rømme fra bygningen og har gitt politiet en beskrivelse av hvordan mannen er bevæpnet.

Mellom åtte og 17 av barna som var i førskolen skal i løpet av kvelden ha blitt satt fri, men det er ennå usikkert hvor mange barn som fortsatt holdes fanget av gisseltakeren. Rett før klokka 20 kom en melding om at mellom 20 og 30 barn mellom fire og sju år fortsatt ble holdt fanget.

Flere enn 130 politifolk fra en spesialstyrke er på stedet, og forhandlere er også kommet til Wasserbillig.

På jernbanestasjonen i Wasserbillig har Røde kors opprettet et mottak der barn og pårørende kan snakke med psykologer.

SMÅBARN GISLER:</B> Politiet kan ikke si hvor mange barn som fortsatt holdes fanget av gisseltakeren i Wasserbillig i Luxembourg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling