Gisseldramaet på Tokyo-børsen over

TOKYO (NTB-Reuters-AFP): Mannen som i formiddag tok en ansatt som gissel på Tokyobørsen, overga seg etter et seks timer langt gisseldrama, opplyste politiet i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisselet ble løslatt og mannen pågrepet i 14. etasje i Tokyo-børsens bygning. Ifølge japansk fjernsyn var deltok en spesialenhet fra politiet i operasjonen.

Høyreorientert

Gisseltakeren skal ha identifisert seg selv som den 41-årige Tetsuo Itagaki. Han er medlem av den høyreorienterte gruppen Daihikai, eller Store Sorg-gruppen, som var involvert i en gissel-affære i 1994.

  Etter mer enn fem timers forhandlinger greide politiet å overtale mannen til å sette fri den 50-årige funksjonæren Masahiro Abe.

Krevde handelen stanset

Gisseltakeren forlangte all handel på børsen stanset og å få møte finansminister Hiroshi Mitsuzuka, ifølge TV-kanalen Fuji.

  Mannen skal også være en av tilhengerne til Shusuke Nomura som i oktober 1993 skjøt seg selv i magen inne på kontorene til aviseieren Asahi. Grunnen var at et Asahi-eid ukeblad hadde trykket en tegneserie som latterliggjorde japanske nasjonalister.