Gisselet Ronald Schultz drept i Irak

Video lagt ut på nett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En video av det som hevdes å være drapet på den amerikanske elektrikeren Ronald Schultz (40) fra Alaska, ble lagt ut på en internettside mandag, melder Reuters.

Videoen viser en mann med bind for øynene sittende på kne, som blir skutt gjentatte ganger. Ansiktet til mannen vises ikke.

Den «Islamske armé i Irak» som hevder å stå bak drapet, har tidligere tatt ansvar for en rekke kidnappinger, og drept en italiensk journalist.

- Kravene ikke innfridd

Allerede 8. desember kom de første ubekreftede meldingene om at den amerikanske sikkerhetskonsulenten var drept.

Påstandene ble da fremsatt på en internettside for militante islamister, meldte AP. På nettsiden hevdet den «Islamske armé i Irak» at de hadde drept den amerikanske sikkerhetskonsulenten fordi USA ikke hadde etterkommet gruppens krav om å frigi irakske fanger.

Det ble hevdet at bilder av drapet vil bli offentliggjort senere.

Tidlig i desember offentliggjorde gruppen en video av Schultz. Videoen ble vist på tv-kanalen al-Jazeera, og viste gisselet sittende med hendene bundet på ryggen.

SKUTT GJENTATTE GANGER: Videoen av det som skal være drapet på den amerikanske elektrikeren Ronald Schultz (40) fra Alaska, ble offentliggjort på en internettside i dag. En gruppe som kaller seg «Rettferdighetens sverd-brigadene» I Irak har tatt på seg skylden. Foto: Reuters.
SKUTT GJENTATTE GANGER: Videoen av det som skal være drapet på den amerikanske elektrikeren Ronald Schultz (40) fra Alaska, ble offentliggjort på en internettside i dag. En gruppe som kaller seg «Rettferdighetens sverd-brigadene» I Irak har tatt på seg skylden. Foto: Reuters. Vis mer

Ber for hjelpearbeiderne

Skjebnen til fire kidnappede hjelpearbeidere fra en kristen organisasjon er fremdeles uviss. Den irakiske opprørsgruppen «Rettferdighetens sverd-brigadene» truet med å drepe kanadierne James Loney og Harmeet Sooden, briten Norman Kember og amerikaneren Tom Fox.

Fristen gruppen ga for at deres krav skulle bli innfridd, gikk ut lørdag 10. desember, men ingen har fått beskjed om gislenes skjebne så langt. En lang rekke organisasjoner og enkeltpersoner har tryglet om at gislene må bli løslatt.

Om lag 50 utenlandske gisler har blitt henrettet så lang under Irak-krigen. Menge av drapene har blitt filmet, og videoene lagt ut på internett.

BLE FILMET I LIVE: Tidlig i desember ble det offentliggjort en video av det som senere ble bekreftet å være Ronald Schultz, da han var i live. Videoen ble vist på tv-kanalen al-Jazeera.
- HAN ER DREPT: Allerede 8. desember kom de første meldingene om at Schultz skulle være drept av kidnapperne.