Gisselpappa slapp sønnen (15) fri

Men faren forskanser seg fortsatt på sykehuset i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den 15 år gamle gutten ble holdt som gissel av sin egen far i et drøyt døgn. Gutten er pasient ved psykiatrisk avdeling på Blekingesjukhuset i Sverige, og problemene hans kan ha sammenheng med familiens svært vanskelige livssituasjon.

Sent i formiddag slapp faren gutten ut av rommet på sykehuset, der han hadde forskanset seg med barnet. Men faren er fortsatt forskanset på rommet og nekter å overgi seg til politiet.

Gutten er brakt til et annet sykehus for behandling, skriver Aftonbladet. 15-åringen hadde ikke synlige skader etter det dramatiske døgnet.

Låst situasjon

Familien med mor, far, en sønn på 15 og en 17 år gammel datter har fått avslag på asylsøknadene sine. På fredag fikk familien beskjed fra Migrationsverket om at de sendes ut av landet i dag.

Etter at beskjeden kom, har faren oppsøkt sønnen på sykehusets barne- og ungdomsavdeling. Søndag morgen varslet sykehuset politiet om at den desperate faren truer med å drepe sin egen sønn.

Politier har gjentatte ganger vært i kontakt med mannen. Han har barrikadert seg med gutten på et av sykehusets behandlingsværelser og har med seg brennbar væske på flaske og en lighter.

Ikke tilgang på vann og mat

- Tidligere i dag hadde vi tro på en overgivelse. Nå er situasjonen endret seg tilbake til utgangspunktet. Ingenting er forandret. Mannen er på rommet med sønnen sin, sa politiinspektør og pressetalsmann Tomas Pärlklo til Dagbladet.no litt før klokka 10.

Politiet håpet da fremdeles på at situasjonen skulle la seg løse gjennom forhandlinger. Men den desperate mannen var vanskelig å forhandle med. Verken far eller sønn hadde hatt tilgang på mat, drikke eller toalett siden dramaet begynte. Det kan være med på å forverre den psykiske situasjonen for de to.

- Han er veldig labil, sa Pärlklo om tobarnsfaren.

Kontakten foregår via tolk. Spesialstyrker er også på stedet.